Cytat Zamieszczone przez Pawulon6 Zobacz posta
Witam piszę jak w temacie CZY DA SIĘ wykorzystać aparat typu R do np fotografowania na ślubach lub innych imprezach?

Czy jest jakiś model odpowiadający parametrom np 1DX i czy jak ktoś już posiada czy można od tych aparatów oczekiwać solidności?

Interesuje mnie też jak z dostępnścią i wytrzymałością obiektywów. ?

Po prostu chce wiedzieć czy takie coś sprawdzi się w firmie czy nie są to podobnych aparatów do Canon 80d gdzie mam wrażenie że wszystko jest z plastiku.
Według serwisu DXO to taki canon R ma wyższą ocenę niż canon 1dxII
Na całym świecie ludzie robią zdjęcia eRkami. Ba, nawet zdobywają jakieś śmieszne tytuły fotografa roku - na podstawie jednego czy dwóch zdjęć, więc tak, sprawdzi się on przy fotografowaniu tego typu imprez. DA SIĘ !
Ja zrobiłem przeszło 150 zleceń na R. Po roku wszytko jak nowe. Sprzęt solidny. Tylko matryca się brudzi szybko.

Na Twoim miejscu zastanowił bym się jednak nie nad sprzętem, a nad tą "firmą", bo jeśli kwestie tak banalnie proste jak sprzęt do pracy stanowią dla Ciebie wyzwanie, to nie wiem czy dasz radę dostarczać klientowi odpowiedni produkt w dzisiejszych czasach. Konkurencja w tym temacie jest gigantyczna.