a ile zdjec spodziewasz sie zrobic tym 6D2? ile zdjec robisz teraz rocznie?
ja sprzedalem w zeszlym roku 5-letniego 6D1, ktorego mocno uzywalem. przed sprzedaza sprawdzilem licznik i okazalo sie, ze nie dobilem nim do 50 tys. a spodziewalem sie blisko 100 tys., bo jestem bardzo intensywnym uzytkownikiem (czasowo, bo palca na spuscie nie mam ciezkiego, normalnie wyciagam srednia ponizej klatki na minute).
plus: za te same 5000 PLN mozna i 6D2 kupic uzywane, i jeszcze na obiektyw zostanie albo inne szpeja.
to akurat kwestia gustu i potrzeb. dla mnie np. obecnosc GPS w 6D (obu) jest gigantyczna zaleta. uchylany ekranik 6D2 daje wiele mozliwosci (chocby targanie duzo mniejszego i lzejszego statywu w gory) a miedzy AF w LV w 6D2 a tym w 5D3 jest przepasc. czy to nie jest najwazniejsze w uzytkowaniu...? no dla mnie akurat jest
i znowu... jesli nagrywasz filmy ktore wymagaja 4K, to ma to znaczenie. jesli nie - nie ma zadnego. cos za cos.
po mojemu to dyskusja i tak zawsze powinna zaczac sie od obiektywow. potem co do nich wpiac. bo tak to jest zwyczajowe wybieranie od d* strony.