Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
Dozbierać do 6dmk2, bo... AF, DPAF, gibany ekran, bardziej kompaktowy niż 5d3, bardzo wydajna bateria.
Doradzono mi, że lepiej 5d mk3, niż 6d mk2
Dostałem taką odpowiedź kiedy pisałem ze znajomym: "Do astrofotografi 6Dmk1 jest znacznie lepszy, co do zwykłego fotografowania to sprawa jest już bardziej skomplikowana. Główną wadą 6Dmk2 jest cena, bo za 5000zł można dostać używanego profesjonalnego 5dmkIII w świetnym stanie, który posłuży znacznie dłużej chociażby ze względu na migawkę. Oczywiście w kilku aspektach 6DmkII jest od niego lepszy, ale można je policzyć na palcach jednej ręki i nie są najważniejsze w użytkowaniu." oraz "Największym mankamentem jeśli już jest brak odchylanego ekranu, ale z tym da się żyć. Nie nagrywa natywnie w 4K i żeby to osiągnąć trzeba robić filmy raw, ale 4K dziś to nadal dość wysoka półka. Do tego trzeba wydać coś koło 5000zł wzwyż i to raczej jakiegoś Sony, Panasonic. Canon skupił się na innych rzeczach w (nie ukrywajmy) niskiej i średnio niskiej półce cenowej" Także nie wiem co brać czy 6d czy 6d mk2 czy 5d mk3