W!
Hmmmm... Zdarzaja sie oczywiscie kradzieze, ale jezeli bedziesz trzymal sie z dala od dziwnych dzielnic w duzych miastach to mozesz byc spokojny. Kradzieze w Indiach to niewielki odsetek przestepstw. Hindusi sa pogodni i pozytywnie nastawieni do obcych. No chyba ze przegniesz i zrobisz cos co ich obraza. Bardzo chetnie pozuja (czasem chca za to jakis fant lub kilka drobniakow), zapraszaja do uczestnictwa w miejscowych wydarzeniach (wesela czy tez podobne, np. sport). Staraj sie nie byc nachalnym i aroganckim. A to ze zwracaja uwage na obcych to oczywiste, jak wyjdziesz tam na ulice to bedziesz wiedzial dlaczegoA co do aparatow, ale ja mam takie doswiadczenie ze niezbyt ich interesuje az tak sprzet ile fotografujacy ich czlowiek. Nalezy pamietac, ze pomimo to iz jest tam duzo biedy to jest to trzecia aktualnie gospodarka na swiecie po wzgledem dynamiki rozwoju (zrodlo: Keystone). Milego spedzania czasu i ciekawych fotografii z tego przepieknego kraju. Ja jestem po dzis dzien po uszy w nim zakochany !!
Zdrowko i powodzenia.