Cytat Zamieszczone przez flisia4 Zobacz posta
Od tego są specyfikacje techniczne (które określają gwarancję), dwa używanie tej nazwy serii wprowadza błąd konsumenta (za głupsze rzeczy były kary w cywilizowanych krajach np używanie LED TV przez smsunga w przypadku LCD). Trzy SanDisk nie odpisuję wcale, już od dobrych paru miesięcy. Zobaczymy czy powiesz "Sorry wydumany" jak odrzucą ci reklamację iż używałeś w warunkach o podwyższonym zapyleniu wilgotności lub nie w tej temperaturze - o co nie trudno bo CFB extreme pro grzeją się do 85 stopni (przy 65stopniach mulą). Wystarczy zobaczyć jak obecnie wypadają karty SanDiska i ostatni wał z dyskami przenośnymi które padały i zamiast je wycofać firma obniżyła cenę o 50% (wystarczy użyć google by znaleźć więcej wałów po przejęciu Sandiska prze WD)
Akurat to, że jest coś nieprecyzyjnie opisane lub nieopisane, a przy innych produktach z tej serii u tego producenta jest opisane, działa raczej na Twoją korzyść jako konsumenta, w sytuacji jeśli spór tarfi na drogę sądową.
A to, że producenci mają taką a nie inną politykę o już niestety zupełnie inna sprawa i dotyczy wielu branż. Dla przykładu kiedyś AEGEAN odwołał mi lot i był zobowiązany od oddania kasy za bilet, dla mnie takie rzeczy powinny dziać się z automatu, ale musiałem wysłać z 10 maili i w końcu napisać na ich fanpage, że to oszuści i złodzieje (co mi podlajkowało wielu znajomych ) i naglę następnego dnia była kasa. Niestety tak to dziś działa. też mi się to nie podoba.