Słuchajcie, dzięki za komentarze. Temat był dość trudny do ogarnięcia z uwagi na to że było dość wietrzenie a koń się płoszył od wiatru. Szacun dla mojej żony za to że sobie poradziła i wyszlo kilka dobrych kadrów, a chwilami była dość ciężka walka. Skończyło się na kilku siniakach bo skubaniec chciał ją gryźć.
Co do kadrowania zgadzam się że nieco poucinalem tu i tam ale miałem też ograniczone pole manewru ze względu na to ze nie można było podejść w miejsce gdzie było szerzej bo był tam las a z kolei za moimi plecami była ujezdzalnia z jeźdźcami.
Miny modelki też można wybaczyć bo po godzinnej walce z koniem też miała już dość, mocno się tam zgrzała i 12 stopni wcale jej nie dokuczało.
Generlanie jesteśmy zadowoleni z tej sesji, a jak na pierwszy raz wyszło super.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
--- Kolejny post ---
269.
![]()
Najważniejsze, że Wy jesteście zadowoleni, bo o to głównie chodzi
Tak czy siak zadro pleneru, bo konie to jest naprawdę super sprawa, ale że tak gryzł to jestem zdziwiony. Co do wiatru to może sukienka czerwona, mu się nie podobała.
IMHO te nowe wszystkie niedoświetlone (modelka) poza 275, ale poza tym podobają mi się.
@Bangi zdjęcia z wody celowo zrobione bez żadnego błysku z naciskiem na ekspozycje tła. Miały mieć klimat zachodzącego słońca. Te dwa na pomoście również ekspozycja ustawiona na tło i tylko doblysniete żeby nie wyglądało jak wklejone .
Generlanie była trochę dłuższa przerwa od lampy także nie jest perfekcyjnie.
Ale ogolnie Modelka była bardzo zadowolona z efektów.
W każdym razie dzięki za opinie
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Jako nie ekspert portretowy 275 moim zdaniem te krzaki nieostre po lewej niepotrzebne bo to ustawiana sesja
O pozostałych Bangi napisał, że niedoświetlonych i z tym się zgadzam.
Dla mnie spory potencjał ma 272 gdyby powtórzyć ujęcie i doświetlić twarz modelki
IMHO te niedoświetlenia spokojnie można by +0,3 do 0,5 EV poprawić w postprocesie, ale oczywiście kto co lubi.