Pokaż wyniki od 1 do 10 z 819

Wątek: [ Pezet85 ] - portrety

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: [ Pezet85 ] nauka portretu

Teraz podobają mi się wszystkie misie. Nawet ten dziubek w środku.
    A tak poważnie, dlatego mówiłem o uśmiechaniu się, bo coś takiego jest wtedy w twarzy, w oczach, że zdjęcie jest o dwa poziomy ładniejsze. Nie umiem tego lepiej wyjaśnić.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Początki nałogu Awatar Pezet85

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Teraz podobają mi się wszystkie misie. Nawet ten dziubek w środku.
    A tak poważnie, dlatego mówiłem o uśmiechaniu się, bo coś takiego jest wtedy w twarzy, w oczach, że zdjęcie jest o dwa poziomy ładniejsze. Nie umiem tego lepiej wyjaśnić.
    W 100 % się z Tobą zgadzam... muszę częściej prosić o ten uśmiech .
    A tak w ogóle, to dalej po malutku do przodu... jutro wpada kuzynka koleżanki bo też chciała zdjęcie biznesowe, może uda mi się ogarnąć coś wartego wrzucenia.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez Pezet85 Zobacz posta
    W 100 % się z Tobą zgadzam... muszę częściej prosić o ten uśmiech .
    A tak w ogóle, to dalej po malutku do przodu... jutro wpada kuzynka koleżanki bo też chciała zdjęcie biznesowe, może uda mi się ogarnąć coś wartego wrzucenia.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
    Fajnie do przodu z pomysłem, barwą i pozowaniem. Jednak cały czas uparcie i konsekwentnie spychasz twarz albo do góry albo do boku kadru. Kuje mnie to w oczy strasznie! Nie potrafisz balansować tym co istotne, a co nie w kadrze. Już bym wolał centralnie walone z buzią po środku jak fotka kelnerki, niż, te krawędziowe ucieczki. 219 usta w mocnym punkcie, twarz kompletnie nie wiadomo po co zepchnięta do rogu zdjęcia, za dużo dołu. 221 to już w ogóle kaleczenie podstaw fotografii! 211 sweter na ładnej pani, a nie ładna pani w swetrze- źle kadrowane ! 212 to samo - spychanie do krawędzi

Popracuj nad kadrem i pamiętaj, że w portrecie najważniejsza jest twarz i oko (w mocnym punkcie) a nie przedramię lub 3/4 kadru wypełnionego niczym! Do dzieła chłopie, pracuj nad tym, kibicuje Ci mocno !

Uprawnienia umieszczania postów