Wyjdzie na to, że znów tylko ja komentuję i znów czepiam się kolorów skóry, ale IMHO znów nie grają.
Może to wynika z monitora jakim dysponujesz.
Wyjdzie na to, że znów tylko ja komentuję i znów czepiam się kolorów skóry, ale IMHO znów nie grają.
Może to wynika z monitora jakim dysponujesz.
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 18-04-2021 o 21:39 Powód: usunąłem zdjęcia, bo coś poszło nie tak i wygląda, że się nie wgrały; wrzuć raz jeszcze
No przyznam się bez bicia że nie dedykowany do foto. Mam Asus VZ249 HE i ustawiony jest w tryb sRGB.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Załącznik 6142
--- Kolejny post ---
203.
204.
205.
206.
![]()
Ostatnio edytowane przez Pezet85 ; 18-04-2021 o 22:20
To może coś być w tym co mówi Bangi, bo często monitory popularne, a już szczególnie laptopy, są zaniebieszczane przez producenta, bo to podobno fajniej wygląda dla przeciętnego użytkownika.
Ale pewny nie jestem, bo ja nie zauważam za bardzo tego żółtego, a mam jakiegoś NECa dla fotoamatorów. Co więcej, sprawdziłem zdjęcie 203, zakładając, że bluzka i sukienka obracają się w zakresie neutralnym czarny-szary i nie widzę specjalnych odchyłek składowych RGB.
Może zrób jakieś zdjęcie, na którym żona trzyma białą albo szarą kartkę, obrób go tak jak lubisz dotychczas, a my się potem będziemy pastwić.
Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 18-04-2021 o 22:44
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz