A w zdjęciach z książką spróbowałbym przymknąć bardziej przysłonę, żeby była mniejsza różnica (nie)ostrości między planem głównym i dodatkowym: ten dodatkowy ma być nieostry, ale nie aż tak.
I żona niech się uśmiechnie czasem.
A w zdjęciach z książką spróbowałbym przymknąć bardziej przysłonę, żeby była mniejsza różnica (nie)ostrości między planem głównym i dodatkowym: ten dodatkowy ma być nieostry, ale nie aż tak.
I żona niech się uśmiechnie czasem.
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Cześć
Z ostatniej wrzuty podoba mi się 166 ale ręka jest tam IMO zbędna. Jest progres!
Cieszy mnie to że zauważacie i mój i mojej żony progres, jest to dla.nas budujące.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
@trothlik Twojego posta odebrałem jako prześmiewczego, szydzącego ogólnie z modelki i jej pozowania... nie boje się przyjąć krytyki pod warunkiem że jest konstruktywnie wypunktowana, bo z tego coś można wywnioskować.
ps. nie obrażam się
--- Kolejny post ---
Wiem że ciasno kadrowane, ale miały być bliższe kadry :-)
171.
172.
![]()
172 dla mnie bardzo dobre (trochę wydaje mi się wpadają kolory w żółć, ale nie mam podglądu w tej chwili z miarodajnego monitora), poza, światło, skadrowanie bardzo OK. 171 niejednorodne światło, przez co przepalenia na twarzy i dłoni, mógłbyś tez inaczej skadrowac, bo łydki,które są juz w nieostości moglyby już się znaleźć poza kadrem. Za 172' wielkie brawa!
@totamten dzięki za komentarz... Zdjęcie 172 zostało nawet wyróżnione na grupie FB i tej samej grupie na IG z czego jestem dumny.
Przyznam nieskromnie że to moje najlepsze zdjęcie do tej pory jeżeli chodzi o kadr i kolorystykę.
Co do zdjęcia 171 właśnie nie bardzo mam jeszcze doświadczenia jak poradzić sobie z takim kadrem i jestem świadomy że nie jest idealnie. Z tym światłem to w sumie nie wiem czemu tak wyszlo, bo to było światło zastane... możliwe że podbiłem kontrast na światłach ale już nie pamiętam
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com