Przyjemnie ogląda się twoje postępy! Z ostatnich wersji mi się bardziej podoba kolor, a wersję B%W bym właśnie zrobił bardziej kontrastową i bez zafarbu, ale przecież gusta nie podlegają...![]()
Przyjemnie ogląda się twoje postępy! Z ostatnich wersji mi się bardziej podoba kolor, a wersję B%W bym właśnie zrobił bardziej kontrastową i bez zafarbu, ale przecież gusta nie podlegają...![]()
Wolę wersję w kolorze. Dobry kolor skóry.
Co Cię opętało z tymi wersjami cz.b.? To nie takie proste z kolorowego zrobić dobre cz.b. W epoce analogu stosowało się kolorowe filtry po to aby uzyskać odpowiedni efekt na zdjęciu cz.b. np. żółty filtr aby przyciemnić niebieskie niebo i wydobyć białe chmurki. Samo zdjęcie chrominancji z kolorowego zdjęcia nie wystarczy.
Robisz postępy w robieniu kolorowych zdjęć i tego się trzymaj, nie trać na tym etapie czasu na konwersję cz.b.
Moje subiektywne odczucia odnośnie 92 – cięcie po włosach po prawej stronie nie podoba mi się + jakoś nie pasują mi te ręce tak ułożone na piersiach; być może gdyby zdjęcie było bez ubrania byłby lepszy odbiór tej kwestii; w tej sytuacji dałbym chyba ręce klasycznie po pachy, co być może wyeksponowałoby rownież dekolt.