Ostatnio zdazylo mi sie to w srode w Lodzii zapomnialem ze baterie mialem zmienic bo juz padala - nedza.
Ostatnio zdazylo mi sie to w srode w Lodzii zapomnialem ze baterie mialem zmienic bo juz padala - nedza.
milo
To napewno nie bateria. Nie dopuszczam do sytuacji, zeby się udać w plener bez naładowania na full, a aż tyle nie pstrykałem, żeby się rozładowała. Nie, nie to nie to. Może faktycznie coś z kartą, choć dziwne, że się nigdy nie zwiesił z kitowym obiektywem. W przyszłym miesiącu kupię pewnie drugą kartę, zobaczę czy problem ustąpi.
Dzięki za wszystkie wskazówki!
Mikołaj
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Wystarczy , że z jednym ogniwem w twoim akumulatorze jest coś nie tak , wtedy może się tak zachowywać. Niby pełna pojemność, a podczas np. serii jest przez dłuższy czas większy pobór prądu , to wtedy możliwa jest właśnie taka sytuacja, że ap. się zawiesi. Sprawdź naipierw na innym akumulatorze. Jeżeli dalej problem występuje to faktycznie sprawdz na innej karcie. A potem to już tylko serwis.
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
miałem ostatnio taki zwis jak opisujesz, firmware stare 1.1.0, CF kingston ale o dziwo obiektyw ten sam co Ty Tamron 28-75 !!!! czyzby to ten szmatławiec? stało sie tak po włozeniu swieżo naładowanej baterii, i o dziwo wyjmowanie nic nie dawało... dopiero wyjęcie na dłużej pomogło, póki co jest spokój.
Szmatławiec? Generalnie nie mogę złego słowa powiedzieć o tym szkle. Poza tym zwisy zdarzały mi się także na EF 100/2,8 Macro. Nie miałem ich tylko na niby-najgorszym z posiadanych przeze mnie szkle, czyli na Kici.
nie no fajny jest, ale przy 70mm na pełnej dziurze porażka,drugi moj zwis chyba tak jak koledzy z prawie pusta bateria, ale chyba w jednym i drugim przypadku zdarzył się z podpiętą lampą... ale pewnie Tobie sie zdarzały i bez lampy, wiec moze niech inni sie wypowiedzą z jakimi obiektywami mieli zwisy, ja w ogole musze wymienic przycisk od spustu bo czasem źle działa, ale pewnie z Żytniej mi nie przyślą
Pozdrawiam
Witam,
uzytkuję Lexara 80x Professional bez zadnych problemów, fakt ze na stronie Lexara zamieszczona jest informacja , że istnieje mozliwosc wystapienia kłopotów z powyższa kartą ale dot.to okreslonej serii , wystarczy wprowadzić nr.posiadanej karty i bedzie wiadomo.Jesli jest to wadliwa seria to wystarczy przesłac kartę listem do siedziby firmy i po tyg.otrzymujesz kaartę z nowym softem .
Zamieszczone przez gietrzy
Mam prosbe... czytaj watki zanim w nich odpowiesz.Zamieszczone przez toma20D
Przeciez ja to wszystko juz napisalem... tylko za pomoca linkow.
Zamieszczone przez Kolaj
jedno pytanko.... a czy uzywasz GRIPa podpietego do body....?
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
Nie. Niestety gripa się jeszcze nie dorobiłem :-( Inna sprawa jest taka, że od czasu, kiedy założyłem ten wątek, nie zaliczyłem jeszcze ani jednego zwisuZamieszczone przez tdf
![]()