Pokaż wyniki od 1 do 10 z 292

Wątek: Black Friday - promocje sprzętu, okazje.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Black Friday - promocje sprzętu, okazje.

Żaden zamiennik LP-E17, nawet Patona, nie będzie pokazywał stanu naładowania, i nie będzie ładowalny w oryginalnej ładowarce Canon. Mając M5 kupiłem na Aliexpress ładowarkę na USB i 2 sloty firmy Palo oraz 3 akku tej firmy. Nie widzę jakiejś różnicy w działaniu i pojemności baterii w stosunku do oryginalnej baterii- wszystkie padają na pysk tak szybko, że się trudno zorientować, która jest gorsza

Mając ten sprzęt wziąłem go pod uwagę kupując R10, bo on też ma tę przeklętą baterię.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Żaden zamiennik LP-E17, nawet Patona, nie będzie pokazywał stanu naładowania, i nie będzie ładowalny w oryginalnej ładowarce Canon.
    Pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym zdaniem. Mam zamiennik Newell Plus LP-E17 i w M3 oraz M6 normalnie pokazuje stan naładowania oraz pozwala się ładować o oryginalnej ładowarce.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
    Pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym zdaniem. Mam zamiennik Newell Plus LP-E17 i w M3 oraz M6 normalnie pokazuje stan naładowania oraz pozwala się ładować o oryginalnej ładowarce.
    Szukałem ostatnio na Allegro zamienników LP-E17 i przy wszystkich było zastrzeżenie, że nie pokazują stanu w aparacie i nie można ich ładować w oryginalnej ładowarce.

Zwykły Newell:

https://allegro.pl/oferta/akumulator...0d-11515505045

Patona Platinium:

https://allegro.pl/oferta/akumulator...9-99b3eb0d2d9b

O zamienniku LP-E17 Newell Plus pierwsze słyszę, ale dobrze wiedzieć, pod warunkiem, że w nowszych aparatach mu to zaawansowanie nie przechodzi.

Na cyfrowe.pl jest info o wycofaniu modelu z produkcji:

https://www.cyfrowe.pl/akumulator-ne...17-plus-p.html

a więc wygląda na to, że nasza kochana inaczej firma znowu zadbała o swoje zasrane interesy
    Ostatnio edytowane przez atsf ; 10-12-2022 o 21:28
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Żaden zamiennik LP-E17, nawet Patona, nie będzie pokazywał stanu naładowania, i nie będzie ładowalny w oryginalnej ładowarce Canon.
    Wiedziałem to zamawiając nawet robiłem research w tej materii

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
    Tu mnie kolega zaskoczył,jeśli to newell plus to chyba już zniknął z rynku

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Cytat Zamieszczone przez JERONIMO1 Zobacz posta
    Tu mnie kolega zaskoczył,jeśli to newell plus to chyba już zniknął z rynku
    Jak bum, cyk, cyk, słowo honoru!

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20221211_213451410.jpg
Wyświetleń:	10
Rozmiar:	437,4 KB
ID:	9674

Kupowałem w zeszłym roku w czerwcu, od tamtej chwili się nie interesowałem, ale faktycznie nie ma już ofert tego modelu, więc z tego czy innego powodu został wycofany. A kupiłem właśnie dlatego, że w opisie stało, iż daje się ładować w ładowarce Canona i pokazuje stan naładowania w aparacie.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Uprawnienia umieszczania postów