Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
chodziło mi raczej o to, że może same rogi nie muszą być mega ostre, ale np rozdzielczość w połowie odległości od wierzchołka do środka obrazu imho powinna być nadal wysoka, a dla wielu obiektywów ta przestrzeń to nadal "rogi", zupełnie nieostre, mimo iż w samym centrum jest świetnie pod tym względem.
Nie no ja wiem ze na brzegu ostrosc jest mniejsza niz w centrum a zwlaszcza na brzegu ff jest najgorzej. Kwestia na ile dobrze jest w centrum i o ile gorzej na brzegu... Bywało tak ze niektore sigmy choc wyraznie tansze nie ustepowaly w niczym szklom canona a czasem byly lepsze. Dlatego chce sie zorientowac jak wypada to porownanie. Poki co roznica w cenie jest dlatego zastanawiam sie...
Ogolnie to mi zakres do 70mm w zupelnosci wystarcza bo mam 70-300 a i tak najlepszy ze swiatlem 2.8 jest moj mini zoom NOŻNY 70-130 w postaci 100/2.8L i nim ten zakres praktycznie zawsze ogarniam. Niestety rf 24-70 to cena nie do zaakceptowania dla mnie na moje potrzeby.

Cóż poczekam troche to i pewnie rf 24-105 pojdzie w dół choć wersja oem w dwoch sklepach partnerach canona to 4100.