Pokaż wyniki od 61 do 70 z 105

Wątek: Powrót po latach, co kupić.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Powrót po latach, co kupić.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Może dlatego mi działał że nie czytałem instrukcji ....
    Akurat ten temat dość często przewija się w obiektywnych testach (nie sponsorowanych przez producenta), które potwierdzają wpływ ciągłego działania IS na drenowanie baterii.

"Lens image stabilisation never turns off
    On all my other cameras the IS comes on when I half press the shutter, stays on a bit and turns off. It’s quite apparent when IS is on for the bigger lenses, less so for ones like the EF-S10-18.

Why is this an issue? The battery life is already relatively poor on the RP – I don’t need IS permanently on sucking juice out of the LP-E17 inside. Sure, I could set the EVF to only stay on a while, so the IS isn’t always on, but I feel there should be a C.Fn setting to have IS behave the same way it does on DSLRs (I’m told this is an annoyance for EOS-M users too). Simply saying ‘this is how it works on mirrorless’ is a cop-out IMHO."

Ale rozumiem, że jak się ma takowe wychuchane maleństwo to wybacza mu się wszystkie wady i nawet ich nie zauważa
    Ostatnio edytowane przez candar ; 20-11-2019 o 20:13
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów