to nie ma nic wspolnego z samolubnoscia.
Jesli ewolucja zadecydowala , ze mam byc samolubny , to widocznie ewolucja wie lepiej iz taki osobnik jest jej potrzebny.
Jakas role w rozwoju ludzkosci spelniam.
Nie ucz ewolucji co jest sluszne a co nie.
Jak mowil Nils Bohr do Einsteina - "nie mow Bogu co ma robic " ( na wypowiedz Einsteina , iz Bog nie rzuca koscmi , tzn nie ma przypadku w swiecie fizyki- Otoz dzisiaj wiemy , ze jest ).
Dla mnie jest przerazajace jak mozna bezkrytycznie rozprzestrzeniac ewidentne bzdury.
nie jest potrzebny zaden rachunek, znajomosc matematyki powyzej szkoly podstawowej..
wystarczy wiedziec co to jest hiperfocalna . Jesli ktos pisze na temat GO to chyba powinen wiedziec co to jest hiperfocalna? A Skoro GO w hiperfocalnej siega do nieskonczonosci to nie moze byc stosunek przod/tyl 1:3.
to sa bajeczki.
stosunek przod /tyl zmienia sie w dowolnym zakresie .
Tylko tak przed laty radzono , jesli sie fotografuje obiektywem 50 mm cale osoby , to akurat jest to taka odleglosc ze przod / tyl = okolo 1:3 , ale tak nie jest zawsze .
Tak jest tylko dla jednej konkretnej odleglosci przy okreslonej przyslonie i ogniskowej.
Dla skali 1:1 stosunek przod / tyl jest 1:1 - zmniejszajac skale odwzorowania , czyli zwiekszajac odleglosc , proporcja przod /tyl maleje az do nieskonczenie malej. przechodzi sie plynnie przez caly zakres liczb od 1 do 1/nieskonczonosc.
Nie mam pretensji , ze tego nie wiesz , ale nie moge zrozumiec , ze niewiedzac , korygujesz.