Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Zmierzch aparatów fotograficznych

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Zmierzch aparatów fotograficznych

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Chyba mnie źle zrozumiałeś. Ja nie twierdzę że smartfony generują lepsze zdjęcia tylko odnoszę się do tego co dzieje się w społeczeństwie tzw socjal mediów. Dla takich ludzi to co oferują smrtfony w zupełności wystarcza i niestety obawiam się że pod takiego klienta będzie zmierzać fotografia. Zwykla komercjalizacja jak ze wszystkim. Taki koncer tylko liczy zyski a jeśli sprzedaje miliony smartfonów to może w przyszłości całkiem olać robienie aparatów dla wymagających fotografów albo będą to małe ilości a cena jeszcze większa niż dziś.
    Ja Cie w ogole nie zrozumialem , nawet nie probuje.
    ja tylko odpowiadam na to co napisales , a napisales :

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Mały zgrabny smartfon generuje obrazy lepsze od kompaktów a nawet zbliżone do lustrzanek kosztujących krocie.
    nie genseruja obrazow zblizonych .

to ,ze ludziom odpowiada na FB obraz z komorki nie oznacza ze jakosc z komorki jest zblizona do jakosci z Dslr.
    jak w ogole mozna tak argumnegtowac?

Nie ma zwiazku.

rownie dobrze moznaby powiedziec , ze skoro ludzie lubia schabowy z kapusta to jakosc z komorki jest zblizona do jakosci z dslr.

taki sam zwiazek pomiedzy FB a jakoscia obrazu. czyli brak jakiegokolwiek.
    FB nie jest w ogole koncypowane po to by mierzyc jakosc obrazowania.Nie temu sluzy.
    Rownie dobrze mozesz porownywac jakosc obrazowania termometrem co FB.

Toz to zwykle duracznie:
    poniewaz na FB wiekszosc zdjec jest z komorki to znaczy ze jakosc z komorki jest porowywalna z jakoscia z DSLR .

wybacz - tragedia polega na tym ze niektorzy sa juz zduraczenie i nie zauwazaja tego.

Uprawnienia umieszczania postów