Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Fotograficzny mentoring

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Fotograficzny mentoring

Cytat Zamieszczone przez Nymerth Zobacz posta

Przejrzałam większość z nich i większość mi nie pasuje z różnych względów. Raczej wolałabym też coś indywidualnego - dlatego grupowe warsztaty póki co odrzucam. W ostateczności pomyślę.
    Ale tak jak piszesz - sporo stron przejrzałam i przy wielu pojawiło się pytanie, czy te osoby są jakkolwiek kompetentne.

Gosi prace już widziałam, ale dzięki za podesłanie strony Adama - te dwie opcje wyglądają rzeczywiście sensownie.
    Gosię i Adama znam osobiście (bywają czasem w 3M) i stąd wiem, że potrafią przekazać swoją wiedzę zarówno w większym gronie, jak i w małym. Tak więc nie bój się większej grupy przy ich udziale Zawsze możesz zagadać do Adama https://www.facebook.com/fotoadamix/ i dopytać co i jak (Sesja w plenerze oraz studio - praca z lampami Quadralite, Nauka obróbki w programach Lr i PS od podstaw itp.). Tu masz Wrocek https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...08&oe=5E537255

Co do sensownych indywidualnych warsztatów to nawet nie wiem czy takowe znajdziesz (to raz). A kolejna sprawa - niekoniecznie osoba dająca indywidualne korki bez organizowania warsztatów będzie dla mnie wiarygodna. Może nie mieć ani odpowiedniego sprzętu, ani doświadczenia. Nie ukrywam, że kłania się tu znajomość sprzętu różnych producentów a w szczególności praca z tym sprzętem w studiu i w plenerze. Osoba nie prowadząca cyklicznie warsztatów nie będzie zapewne dobrym "wykładowcą", nie będzie też miała sponsorów i sprzętu najlepszych firm na rynku.

BTW - osobiście nigdy nie korzystałem z żadnych warsztatów bo lubię samemu rozkminiać różne rzeczy, ale to wyboista droga dla wytrwałych
    Ostatnio edytowane przez candar ; 02-11-2019 o 23:21
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów