Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Wymiana puszki na 5D III vs. 80D vs. 6D II vs. 7D II

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Wymiana puszki na 5D III vs. 80D vs. 6D II vs. 7D II

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    Canon w zakresie matryc ma opoznienie w stosunku do nikon , sony o 8 - 10 lat.

za to w zakresie cen aparatow ma wyprzedzenie o 5-10 lat.

Moim zdaniem wchodzenie w canona od podstaw od ok 5 lat nie ma uzasadnienia i niestety ale nie oczekuje poprawy przez nastepnych 10 lat.

sony zbyt duzo zainwestowal , zbyt duzy ma potencjal badawczy , by Canon mogl go w najblizszej dekadzie przeskoczyc.

co najwyzej przy kolejnych modelach C bedziemy porownywac czy dogonil juz sony czy nie - pod wzgledem mozliwosci matryc.
    Obawiam sie , wlasciwie jestem przekonany , ze odpowiedz bedzie " prawie ze , podchodzi pod ...".
    Nie ma Jakis rzeczowych argumentow by pozostawac przy C poza duzym kosztem zmiany systemu jesli ktos juz takowy w C posiada.
    Tylko że system to nie tylko aparaty. I z tego powodu takie generalizowanie jest bez sensu. A aptekarskie różnice w matrycach to dla większości za mało żeby były decydujące. Przy tym ciągle nadrzędnym elementem dla bardzo wielu osób wchodzących w system jest cena, a tu Canon ma bardzo dużo do zaoferowania.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-10-2019 o 16:32 Powód: literówki
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów