Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Wymiana puszki na 5D III vs. 80D vs. 6D II vs. 7D II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Wymiana puszki na 5D III vs. 80D vs. 6D II vs. 7D II

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Oczywiście, że najlepiej samemu się przekonać np. o tym że w Soniaczu owszem szum jest mniejszy ale kolory trochę szybciej blakną przy wyciąganiu obrazka "za uszy". Generalnie w nowych konstrukcjach Canon odrobił lekcje i z praktycznego punktu widzenia te różnice nie są powalające.
    To są już bardziej kwestie indywidualnych preferencji.
    Kolorystyka i barwy w canonach IMO są od zawsze dobre (odwieczny problem z czerwieniami pominę milczeniem). Jednak przy pracy w RAWach z dowolnego innego systemu wszystkie zalety obrazka z canonów bledną bo odpowiednie barwy to kwestia kilku ruchów w C1 (świetny program i darmowy pod sony i fuji).

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Ja gdybym miał wybierać teraz puchę dla mnie i byłoby to FF - wybrałbym Sony AIII nie Canona R ale to z punktu widzenia moich potrzeb, ktoś inny może mieć zupełnie inne preferencje. To już nie czasy kiedy nie było alternatywy.
    Też wolałbym zamiast A7 II nowszego A7 III, ale na razie nic mi do szczęścia nie brakuje w tym co mam. Czyli prosty aparat bez wodotrysków, ale ze wszystkim co potrzebne. R-ka jest 2x droższa i nie zapewnia nawet połowy tego co już mam. Czyli ww. wspomniana "matryca z gumy" na której wszystko wyciągnę ze świateł i z cieni (no i IBIS). Pożyjemy, zobaczymy i może canon coś pokaże na poziomie konkurencji.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 24-10-2019 o 23:30
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów