Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Wymiana puszki na 5D III vs. 80D vs. 6D II vs. 7D II

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

Domyślnie Odp: Wymiana puszki na 5D III vs. 80D vs. 6D II vs. 7D II

[QUOTE=Bechamot;1399029]

dobre aparaty cyfrowe sa na rynku od ponad 15 lat, grupy dyskusyjne i fora fotograficzne od bodaj 20 lat. Dosyc czasu by sie zorientowac czym jest jakosc obrazowania i jak sie ja okresla . przeszukaj moze archiwum tego Forum , z pewnoscia znajdziesz wyjasnienia.
    znaczenia terminu "magia FF" nie znam i sie nim nie posluguje.
    ebe ebe

Dopiero zaczyna

Dzięki pany za dyskusję i uwagi.... ent de łyner ys..... 5D III.

Dzięki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez forest666 Zobacz posta

Czli podsumowując - lepse 80D niz 5D III, a 6D II i 7D II wogóle odpada ?
    To jest zbyt duże uproszczenie. To co pokazałem wyżej to tylko jeden z elementów układanki. Myśl o sprawie jako o całości czyli zestaw aparat + obiektywy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Z tego sprzętu co wymieniłeś, to na 100% brałbym 5d mark III o ile masz szansę na nie zajechana sztukę z pewnego źródła. Jeżeli nie zależy ci na bocznych punktach i śledzeniu AF, twoim głównym zajęciem nie jest trzaskanie ptaszków, zwierzaków to możesz jeszcze rozważyć canona 6d mark I. Bardzo fajny aparat, nowy w tej chwili w bardzo fajnej cenie.
    80d to całkiem dobry crop jak na Canona, ale na 100% wybrałbym za miast niego 6d mark I lub II.
    7 dm mark II rozważałbym na twoim miejscu tylko i wyłącznie jak byś zajmował się głównie fotografowaniem ptaków, ewentualnie fotografią szybkich sportów.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    Canon w zakresie matryc ma opoznienie w stosunku do nikon , sony o 8 - 10 lat.

za to w zakresie cen aparatow ma wyprzedzenie o 5-10 lat.

Moim zdaniem wchodzenie w canona od podstaw od ok 5 lat nie ma uzasadnienia i niestety ale nie oczekuje poprawy przez nastepnych 10 lat.

sony zbyt duzo zainwestowal , zbyt duzy ma potencjal badawczy , by Canon mogl go w najblizszej dekadzie przeskoczyc.

co najwyzej przy kolejnych modelach C bedziemy porownywac czy dogonil juz sony czy nie - pod wzgledem mozliwosci matryc.
    Obawiam sie , wlasciwie jestem przekonany , ze odpowiedz bedzie " prawie ze , podchodzi pod ...".
    Nie ma Jakis rzeczowych argumentow by pozostawac przy C poza duzym kosztem zmiany systemu jesli ktos juz takowy w C posiada.
    Tylko że system to nie tylko aparaty. I z tego powodu takie generalizowanie jest bez sensu. A aptekarskie różnice w matrycach to dla większości za mało żeby były decydujące. Przy tym ciągle nadrzędnym elementem dla bardzo wielu osób wchodzących w system jest cena, a tu Canon ma bardzo dużo do zaoferowania.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-10-2019 o 16:32 Powód: literówki
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Jeszcze rok, dwa i 5D3 będzie kultowym aparatem z prawdziwym AF. Śmiem twierdzić, że nawet 5D przebije w popularności.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To jest zbyt duże uproszczenie. To co pokazałem wyżej to tylko jeden z elementów układanki. Myśl o sprawie jako o całości czyli zestaw aparat + obiektywy.

...nie mam szczególnie super wymagań. Np. tele wystarczy mi w zupełności Tamron SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD, do tego coś szerokiego i będzie gucio

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Popatrz jeszcze jak sa rozmieszczone punkty af w 5d3 bo ja jak spojrzałem na 6d2 to mi chęć odeszła mając to co mialem w 80d. Nie mam porownania do 5d3 ale nacwszelki wypadek uwzglednij sobie jeszcze tę kwestię żebyś nie był zaskoczony .
    Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 II

Dopiero zaczyna

Gorzej jak w 30D to chyba nie bede mial, a tu ogarniam bez problemu ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Jeszcze rok, dwa i 5D3 będzie kultowym aparatem z prawdziwym AF. Śmiem twierdzić, że nawet 5D przebije w popularności.
    Status kultowego może być nadany po minimum 10 latach od premiery aparatu

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów