Również odnoszę wrażenie, że to o czym pisze autor wątku - to zakupoholizm nie poparty racjonalnymi powodami. Czyli zakup kolejnej ładnej torebki pasującej kolorystycznie do szpilek (nie ujmując nikomu niczego oczywiście).
@Paranoid91 Proponuję pozostać przy tym, co kupiłeś. A przede wszystkim nauczyć się obsługiwać to, co już kupiłeś oraz nauczyć się robić dobre zdjęcia. Zakup kolejnego aparatu fotograficznego poza poprawą samopoczucia nic nie zmieni a już z pewnością nie wpłynie na to, że zrobisz lepsze zdjęcia (piszesz, że uczysz się fotografować).
BTW - na 5D classic zrobiłem ponad 350.000 wyzwoleń migawki i pewnie zrobiłby drugie tyle. Jeśli szkoda Ci aparatu - to przepraszam za bezpośredniość: po kiego go w ogóle kupowałeś ? Aby stał na półce jako trofeum ? Tak przy okazji zapytam czym dla Ciebie jest pojęcie: "zdjęć robię w tym celu bardzo dużo" ? Znaczy ile ? Bo ja swego czasu robiłem po 800-1500 zdjęć dziennie każdego dnia w tygodniu (dla firmy odzieżowej). Sama ilość zdjęć nie przedkłada się na "naukę" - to tak nie działa...