Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Obiektyw Sigma ART 105mm 1.4 czy Sigma ART 35mm 1.4 czy inny?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Obiektyw Sigma ART 105mm 1.4 czy Sigma ART 35mm 1.4 czy inny?

Cytat Zamieszczone przez katlin Zobacz posta
    Cadar wiesz tak sobie myślę że to napiszę... ten post mój tutaj nie jest spontanem. Spędziłam trochę czasu na szukaniu wskazówek do ostrego focenia... na bezdechu tez robie, też szukam stabilizacji dla rąk... wiem o tym wszystkim I wiem że nowe szkło nie sprawi że będę robić lepsze fotki - tylko że ja nie chce robić lepszych fotek. Jestem zadowolona z moich fotek - albo ktoś ma dryg do focenia albo nie ma. Ja uważam że mam i chciałabym w to iść i to rozwijać.
    Jeśli robisz już obecnie dobre zdjęcia i jesteś pewna, że zakup Sigmy ART 105mm 1.4, Sigma ART 35mm 1.4 oraz kilku innych szkieł pozwoli Tobie zrobić jeszcze "ostrzejsze" zdjęcia to po prostu kup te obiektywy i je używaj. Wyjaśniłem w poprzednim swoim poście na co należy zwracać uwagę aby zdjęcia były ostre.

Cytat Zamieszczone przez katlin Zobacz posta
    Nie możesz z góry zakładać że ktoś ma złą technikę bo możesz wpłynąć na całe życie tego kogos! może porzucić focenie! Może masz rację, może powinnam jeszcze bardziej się postarać, a może nie masz racji, może faktycznie mam rozkalibrowany sprzęt i podstawa to to sprawdzić i od tego trzeba myślę zacząć.
    Jeśli moje rady dotyczące próby analizy swojej techniki a w szczególności racjonalizacji minimalnych czasów ekspozycji są Twoim zdaniem zbędne to nie musisz ich stosować. Osobiście to nigdy nie zakładam, że ogranicza mnie sprzęt i dlatego nie gonię króliczka kupując super jasne teleobiektywy i najnowsze korpusy. Wychodzę z założenia, że jedynym ograniczeniem jestem ja i jeśli coś źle wychodzi to najsłabszym ogniwem w większości przypadków jest fotograf i dlatego bazuję od dawna na posiadanym sprzęcie sprzed kilku wielu lat. Jeśli jednak uważasz, że wina definitywnie leży po stronie sprzętu to zmień go na inny lepszy/nowszy.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 20-10-2019 o 15:41
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów