czytałem, i co to ma do rzeczy? no przecież piszę że działa inaczej niż powinno.
Chodzi mi o to, że dlaczego tak nie powinno? "Dobłyskuje" sobie wtedy kiedy potrzebuje. Widocznie u Ciebie były takie warunki, że nie potrzebował; chyba, że masz coś w ustawieniach indywidualnych jeszcze zmienione.
Mi się to zdarzyło dosłownie 2-3 razy przez pół roku, a dość dużo pykam z lampą w mieszkaniu.
U mnie yn600ex rt ii doswietla pomarańczową diodą ale tez czasem robi serie przedblyskow. Nie wiem od czego to zależy bo nie przywiązywałem uwagi bo od piątku mam Rke. Może blyska jak dioda pomaranczowa nie wystarcza ?
Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 II
Ogólnie nawet te ostatnie czujniki AF w dslr-ach były czulsze i siatka trochę rzadziej się aktywuje np. w 6d2. W R siatka nie włącza się, bo i tak dla DPAF nie działa. Z przedbłyskami nie wiem, ale podejrzewam, że są uruchamiane w ostateczności, w drugiej kolejności po LED z body.
Swoją drogą podejrzewam, że za jakiś czas wyjdą nowe lampy RT z dużą żarówką LED-ową.
Miłego dniamoja www
Dodam że u mnie yn600 II nie doswietlaja z Rką. Obie lampy tak samo i aby bylo w miare ok to musz dawac korekte blysku o 1. Z 80D nie ma tego problemu.
Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 II