Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
Jacku a możesz zacytować taką wypowiedź? Np. takiego fanboya jak ja Ja nie wiem czy Ty nie do końca rozumiesz czy celowo udajesz, że nie rozumiesz więc wyjaśnię najprościej jak się da. Uważamy, że suma wad i zalet ml vs dslr wychodzi na plus co nie oznacza, że we wszystkim ml jest lepsze. Natomiast oznacza jednoznacznie, że lustrzanki, migawki mechaniczne i tego typu rozwiązania błyskawicznie schodzą na plan drugi, jadą autostradą do muzeum czy jak kto woli odchodzą do lamusa. 5 lat temu dslr miały 90% rynku a za pięć lat będą miały 10% bo dla 99,9% użytkowników lustro i ta migawka nie są potrzebne. Wprowadzenie migawki globalnej wbije ostateczny gwóźdź do trumny segmentu dslr.
To dlaczego deprecjonujecie każdą zaletę lustrzanki? I chwile dalej piszesz o sumie wad i zalet. To jakie wady ma ML, jakie zalety lustrzanka?
Każdy fotograf ma inne preferencje. Wady dla jednego czasami sa zaletami dla drugiego. Ciężko to pojąć? Jeśli ktoś coś umieszcza na liście zalet to nie oznacza, że drugi "system" wymrze. Bo ma zalety potrzebne komuś innemu. Przeszedłeś na ML bo dla ciebie ma zalety. Ale dobrze by było popatrzeć szerzej i przyznać, że dla innych zalety ma lustrzanka.
Suma zalet i wad - ok, a jak czasami decyduje jedna - dwie cechy to co? To czasami przesądza, że się chce wejść w mniej popularny sprzęt. np w średni format. Miliony much .. Popularność sprzętu nie świadczy jego lepszości. Za 5 lat 90% rynku będą miały smartfony.