Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Tania lustrzanka dla naprawdę początkującego - moje prywatne spostrzeżenia/porady

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Tania lustrzanka dla naprawdę początkującego - moje prywatne spostrzeżenia/p

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    W danych czasach nawet śluby robiono 350d czy 10d -każdy aparat robi zdjęcia wszystko zależny od tego co chcemy robić i ile możemy wydać na to kasy.
    Jeżeli za 200 zł mogę kupić lustrzankę cyfrową z kitem - a zdarzają się takie okazje, to naprawdę na początek każdemu wystarczy i dziecku i studentowi.
    Czas weryfikuje co potrzebujemy - a im dużej robimy na staruszku tym bardziej ceny nowości spadają
    Szczera prawda Też nie rzucam się na nowości bo sensu nie widzę w takim działaniu. Jak coś jest dobre i działa, to po co zmieniać ? Lubię przeczekać choroby wieku dziecięcego w sprzęcie foto i spadki cen

W temacie wątku dodam tylko, że córka przerobiła (wszystkie aparaty działają bo to studentka Ixusa 850is, Nexa 5, A7, Praktice mtl 5 b i wróciła do analogów: Yashica FR II, Yashica T5, Pentax Super Program i Pentax ME Super. I z tym ostatnim najbardziej się polubiła co nie znaczy, że nie sięga czasami po cyfrę

BTW - kiedyś kolega mnie pytał jak przekonać swoje maleństwo do fotografii bo on nie potrafi. Odpowiedziałem, że MZ zdaniem wciskanie dziecku siłowo czegokolwiek jest pozbawione sensu o ile maleństwo samemu się tym nie zainteresuje. Na temat lustrzanek w rękach maluchów nawet się nie wypowiadam
    xd
    Ostatnio edytowane przez candar ; 05-10-2019 o 11:19
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów