Pokaż wyniki od 1 do 10 z 96

Wątek: Skanowanie filmów fotograficznych a skaner płaski

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Skanowanie filmów fotograficznych a skaner płaski

Odświeżę stary temat by nie tworzyć nowego. Mam już trochę wiosen na karku a zabawę w focenie zacząłem w szkole podstawowej. Będzie ze 40 lat. Wciąż myślę o przeskanowaniu starych klisz/filmów które gdzieś tam jeszcze się uchowały. Jak to zrobić względnie dobrze a przede wszystkim tanio ? Względnie dobrze bo mam świadomość że zdjęcia spod smieny w rękach amatora pozostawiają wiele do życzenia. Raczej chodzi o odzyskanie pamiątki sprzed lat dla siebie nie do żadnych publikacji. Tanio, no wiadomo.... Po licho mi jakiś profesjonalny skaner do takiej "amatorszczyzny" Myślałem o takim skanerku z ekranikiem (taki za ok stówkę) ale to podobno zabaweczka nie skaner, podkreślam , podobno. Widuję jakieś używki za 40 , 50 zł ale nie mam pojęcia co to warte bo nawet wtyczki usb tam nie widzę. https://www.olx.pl/d/oferta/skaner-d...9-IDZhxbk.html Macie jakieś rady dla mnie? Może ktoś pokazać przykładowe skany z takich tanich urządzeń? Zależy mi tez na poskanowanu slajdów, też ich mam sporo.

A duplikator? Co to za wynalazek? Jak to podpiąć? Mam szkło do makro, pierścienie m 42, to może być coś wykombinował?
    Ostatnio edytowane przez jamto ; 24-03-2024 o 12:51

Uprawnienia umieszczania postów