Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Tamron 17-50 f/2.8 SP XR Di II LD Asp IF

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Tamron 17-50 f/2.8 SP XR Di II LD Asp IF

Zablokowany

Domyślnie

Zakupiłem owego tammego. Jestem zadowolony, gdyby jeszcze był silnik cichy to byłaby perełka za te pieniądze. Fajne szkiełko.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Zakupiłem owego tammego. Jestem zadowolony, gdyby jeszcze był silnik cichy to byłaby perełka za te pieniądze. Fajne szkiełko.
    CA na 17mm/2.8 bardzo duże? bo to poza wiertarą to chyba największa wada tego obiektywu.

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie

A jak z AF przy 17mm ? Nie ma problemów? Bo były głosy, że z 350D nie najlepiej współpracuje pod tym względem...

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Do piatku miałem dylemat: czy c. 17-40 z prestiżową"L" czy tez o ponad 1Kzł tańszy rzeczony Tamron. I dylematu juz nie mam. Mam tamrona i wiele zadowolenia. Przeczytałem na forum i nie tylko wszystko o nich. Zadzwoniłem do "zaprzyjaźnionego" dystrybutora canona żeby utwierdził mnie o wyzszosci canona nad tamronem. (nazwy nie podam) A on mi odpowiada wprost: "17-40 do małej matrycy jest do d...! Bierz pan Tamrona!" I ja w te pedy do Foto- Techniki w Gdansku co-by dali popróbować kilka egzemplarzy. I oni bez problemu - prosze bardzo. Wytachali z magazynu kilka nowiutkich kartonów, uzyczyli super statywu i kazali próbować. Próbowałem 2 dni (po sesji przegladałem w domu na swoim komputerze) i wybrałem taki
    ( 5-ty egzemplarz z sprawdzanych) z którego jestem bardzo zadowolony. Co prawda fociłem dopiero 2 dni (wczoraj i dzisiaj) i to niewiele ale w sumie jestem b. zadowolony. Oczywiscie było kilka wpadek ale to moje a nie obiektywu i niestety AF w 350D.
    Wnioski: jest to b. dobry obiektyw ale nie można kupowac w ciemno. Masowa produkcja powoduje, że należy sprawdzać i przebierać. A zatem trzeba trafić do dobrego, życzliwego i cierpliwego sprzedawcy!

Zablokowany

Domyślnie

AF na 17 machnął mi się raz, czy dwa w nocy. CA nie zauważyłem, ale też nie miałem specjalnych okazji do ich łapania, przepraszam właśnie przejrzałem wczorajsze foty. Bywają, ale po przymknięciu do 3,5 - po kłopocie.

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

dawac zdjecia
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Początki nałogu

Domyślnie

jestem za...pokarzcie dowody swojego zadowolenia...ja jakos nie wierze...
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Co do owego tamrona panowe i jego wad to dadam tyle, ze wrecz pozera aku. Przez ta swoja wiertarke ma spory pobor mocy. Nie wiem czy zauwazyliscie badz zauwazyie u siebie to samo ale ja teraz zastanawiam sie powazniej nad mocniejszymi aku do sprzetu...

pzdr,
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    jestem za...pokarzcie dowody swojego zadowolenia...ja jakos nie wierze...
    ja nie pokaRZę. Ja pokaŻę ale wieczorkiem bo w tej chwili nie mam czasu. A wiara czyni cuda!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów