Już jest na Photozone
Photozone.de Tamron 17-50 f/2.8 SP XR Di II LD Aspherical [IF]
Już jest na Photozone
Photozone.de Tamron 17-50 f/2.8 SP XR Di II LD Aspherical [IF]
Zakupiłem owego tammego. Jestem zadowolony, gdyby jeszcze był silnik cichy to byłaby perełka za te pieniądze. Fajne szkiełko.
A jak z AF przy 17mm ? Nie ma problemów? Bo były głosy, że z 350D nie najlepiej współpracuje pod tym względem...
Do piatku miałem dylemat: czy c. 17-40 z prestiżową"L" czy tez o ponad 1Kzł tańszy rzeczony Tamron. I dylematu juz nie mam. Mam tamrona i wiele zadowolenia. Przeczytałem na forum i nie tylko wszystko o nich. Zadzwoniłem do "zaprzyjaźnionego" dystrybutora canona żeby utwierdził mnie o wyzszosci canona nad tamronem. (nazwy nie podam) A on mi odpowiada wprost: "17-40 do małej matrycy jest do d...! Bierz pan Tamrona!" I ja w te pedy do Foto- Techniki w Gdansku co-by dali popróbować kilka egzemplarzy. I oni bez problemu - prosze bardzo. Wytachali z magazynu kilka nowiutkich kartonów, uzyczyli super statywu i kazali próbować. Próbowałem 2 dni (po sesji przegladałem w domu na swoim komputerze) i wybrałem taki
( 5-ty egzemplarz z sprawdzanych) z którego jestem bardzo zadowolony. Co prawda fociłem dopiero 2 dni (wczoraj i dzisiaj) i to niewiele ale w sumie jestem b. zadowolony. Oczywiscie było kilka wpadek ale to moje a nie obiektywu i niestety AF w 350D.
Wnioski: jest to b. dobry obiektyw ale nie można kupowac w ciemno. Masowa produkcja powoduje, że należy sprawdzać i przebierać. A zatem trzeba trafić do dobrego, życzliwego i cierpliwego sprzedawcy!
AF na 17 machnął mi się raz, czy dwa w nocy. CA nie zauważyłem, ale też nie miałem specjalnych okazji do ich łapania, przepraszam właśnie przejrzałem wczorajsze foty. Bywają, ale po przymknięciu do 3,5 - po kłopocie.
dawac zdjecia
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
jestem za...pokarzcie dowody swojego zadowolenia...ja jakos nie wierze...![]()
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Co do owego tamrona panowe i jego wad to dadam tyle, ze wrecz pozera aku. Przez ta swoja wiertarke ma spory pobor mocy. Nie wiem czy zauwazyliscie badz zauwazyie u siebie to samo ale ja teraz zastanawiam sie powazniej nad mocniejszymi aku do sprzetu...
pzdr,
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.pl