Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Tamron AF 17-50mm f/2.8 test na photozone

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

czy macie jakieś informacje w kwestii: Tamron 17-50 2,8 vs Sigma 18-50 2,8? Może ktoś już go ma w domciu i wrzuci jakieś fotki?
    50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToMo
    czy macie jakieś informacje w kwestii: Tamron 17-50 2,8 vs Sigma 18-50 2,8? Może ktoś już go ma w domciu i wrzuci jakieś fotki?
    Rogeros swego czasu wspominał na forum że macał to szkło i coś narazie nic więcej nie słychać.

Uzależniony

Domyślnie

Chyba to szkło jest takie dobre, że aż od aparatu oderwać się chłopak nie może Nic tylko focić i focić...

leokady
    Guest

Domyślnie

widzę, że jest tu więcej osób mających dylemat co wybrać. Tamron wypuszczając ten model torszkę mi namieszał, bo juz nastawiałem sie na 17-40, a teraz, zważywszy na cenę mocno się zastanawiam. Chyba trzeba jeszcze poczekac na więcej opinii praktykujących na tym szkle.

Nie wiecie czy on kręci mordką jak 28-70??

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie kreci (IF)

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leokady
    widzę, że jest tu więcej osób mających dylemat co wybrać. Tamron wypuszczając ten model torszkę mi namieszał, bo juz nastawiałem sie na 17-40, a teraz, zważywszy na cenę mocno się zastanawiam. Chyba trzeba jeszcze poczekac na więcej opinii praktykujących na tym szkle.
    Najprawdopodobniej też jest znacznie ostrzejszy od 17-40, napewno jest jaśniejszy i ma większy zakres. Jak dla mnie jedyna wada to brak USM no ale to nie Canon, jeśli nie planujesz rychłej przesiadki na FF 17-40 odpada w przedbiegach.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jedynym bezpośrednim zagrożeniem dla Tamrona będzie Tokina 16-50. Ale Tami o tyle wygrywa, że już jest

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leokady
    Nie wiecie czy on kręci mordką jak 28-70??
    Jesli masz na mysli Tamrona 28-75 to on tez nie kreci mordka - to znaczy mozna bez obaw stosowac polary i oslony tulipanowe. Kreci jedynie pierscieniem ostrosci ktory jest przed frontem, ale juz samym frontem nie kreci.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    Jedynym bezpośrednim zagrożeniem dla Tamrona będzie Tokina 16-50. Ale Tami o tyle wygrywa, że już jest
    No wlasnie nie ma
    Przynajmniej tydzien temu na gieldzie nie zauwazylem.
    Licze ze w ta niedziele bede mial okazje przetestowac (a moze i kupic) to szkielko.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów