czy macie jakieś informacje w kwestii: Tamron 17-50 2,8 vs Sigma 18-50 2,8? Może ktoś już go ma w domciu i wrzuci jakieś fotki?
czy macie jakieś informacje w kwestii: Tamron 17-50 2,8 vs Sigma 18-50 2,8? Może ktoś już go ma w domciu i wrzuci jakieś fotki?
50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX
Rogeros swego czasu wspominał na forum że macał to szkło i coś narazie nic więcej nie słychać.Zamieszczone przez ToMo
Chyba to szkło jest takie dobre, że aż od aparatu oderwać się chłopak nie możeNic tylko focić i focić...
widzę, że jest tu więcej osób mających dylemat co wybrać. Tamron wypuszczając ten model torszkę mi namieszał, bo juz nastawiałem sie na 17-40, a teraz, zważywszy na cenę mocno się zastanawiam. Chyba trzeba jeszcze poczekac na więcej opinii praktykujących na tym szkle.
Nie wiecie czy on kręci mordką jak 28-70??
Nie kreci (IF)
Najprawdopodobniej też jest znacznie ostrzejszy od 17-40, napewno jest jaśniejszy i ma większy zakres. Jak dla mnie jedyna wada to brak USM no ale to nie Canon, jeśli nie planujesz rychłej przesiadki na FF 17-40 odpada w przedbiegach.Zamieszczone przez leokady
skoro ma tulipana to nie kreci
Jedynym bezpośrednim zagrożeniem dla Tamrona będzie Tokina 16-50. Ale Tami o tyle wygrywa, że już jest![]()
Jesli masz na mysli Tamrona 28-75 to on tez nie kreci mordka - to znaczy mozna bez obaw stosowac polary i oslony tulipanowe. Kreci jedynie pierscieniem ostrosci ktory jest przed frontem, ale juz samym frontem nie kreci.Zamieszczone przez leokady
No wlasnie nie maZamieszczone przez Raff
Przynajmniej tydzien temu na gieldzie nie zauwazylem.
Licze ze w ta niedziele bede mial okazje przetestowac (a moze i kupic) to szkielko.