tak, ale wtedy matryca się będzie kurzyła!!!!!!!!Zamieszczone przez Tomasz Golinski
tak, ale wtedy matryca się będzie kurzyła!!!!!!!!Zamieszczone przez Tomasz Golinski
//mj
miejsca na wszystko by nie starczylo, gripa posiadam, mam duze łapy stad aparat bez gripa mi nie lezy :wink:Zamieszczone przez muflon
BTW zakochalem sie w tym paseczku na rasie jak pierwszy raz wzialem do reki KODAKa oby paseczek Canona tak samo trzymallecz nie wiedzialem ze Canon robi cos takiego a tu BACH!
Nie lubie nosic aparatu na uwiezi szyjnej
Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|
Swego czasu kupiłem na Allegro taki "Hand Strap" firmy Matin. Wiązanie na body: przewlekane przez górne prawe uszko i przykręcane do mocowania statywu. Ten Hand Strap ma taki "dings" zakończony śrubą (do statywu) i na nim jest dodatkowe uszko. Tak więc pasek naszyjny można przewlec przez lewe uszko w body i przez uszko "dingsa" przy śrubie. Aha, nie zmieszczą się 2 paseczki przez ucho w body (sprawdzałem empirycznie).
ja moge CI taki odsprzedac za 50zł :wink: nie smigany raz g zalozylem i zdjalem... jakos mi nie pasowal...
Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|
Hmm... pojawilo mi sie kilka pytan:
1) Jak uzywac tego paska przy gripieCzy nie ma z tym problemow
![]()
2) Jak mocujemy wtedy statywCzy trzeba odkrecic pasek
![]()
kuypilem kiedys taki matin
Nie ma zadnych sladow uzytkowania bo zalozylem go raz i cos mi nie lezal a teraz sie kurzy
Za 40 moge Ci sprzedac
BTW: to co sprzedaja na allegro to jakas sciema te fotki jedna tylko jest prawdziwa... ta gdzie jest pokazane mocowanie na gwint... innych od tego co ja mam chyba nie ma
Mozna do statywu nawet przykrecic w tym kuleczk gdzie jest gwint jest rowniez mocowanie na gwint od statywu
uzywam juz chyba z 8 miesiecy tego E-1 hand strap - udalo mi sie go kupic na allegro za 50 badz 60zl - nie pamietam.. kobieta nie wiedziala co to jest, wiec tanio sprzedala ;-)
da sie i jak najbardziej powinno sie, nosic do tego doczepiony pasek standardowy - uzywanie hand strapa nie wyklucza uzywania tego 2giegotak to ktos wymyslil, ze oba mocujemy do aparatu laczac ze soba - przyznam, ze bez instrukcji nie wpadl bym jak to polaczyc.. ale jak juz sie udalo, sprawdza sie w 100%.. a do tego noszenie aparatu z takim paskiem dodatkowym odciaza palce - nie trzeba tak mocno sciskac aparatu aby nie wypadl..
![]()
szczerze mowiac kupilbym sobie cos takiego bo pasek naszyje jakos mi nie pasuje tylko nie wiem czy to sie nadaje do mojej niezbyd duzej dloni!? to kto i zaile ma do odsprzedania ??:>