Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Jak 'działa' Hand Strap E1

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Jak 'działa' Hand Strap E1

Pytanie jak w tytule :wink: Wydaje mi się ten pasek pełnić bardzo pożyteczną rolę, ale... No właśnie, czy można zamontować tylko albo E1, albo pasek 'naszyjny', co wydaje się być logiczne, czy może daj Bóg i jedno i drugie, co byłoby dla odmiany bardzo praktyczne?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie Re: Jak 'działa' Hand Strap E1

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Pytanie jak w tytule :wink: Wydaje mi się ten pasek pełnić bardzo pożyteczną rolę, ale... No właśnie, czy można zamontować tylko albo E1, albo pasek 'naszyjny', co wydaje się być logiczne, czy może daj Bóg i jedno i drugie, co byłoby dla odmiany bardzo praktyczne?
    Co prawda miałem tylko przez chwilę w ręku.. ale o ile dobrze pamiętam, to mocuje się go do dwóch metalowych "cosiów": dolnego, w gripie i górnego, prawego w body. I to raczej wyklucza jednoczesne używanie paska. Chociaz w sumie jakby tak dobrze wcisnąć...
    A z innej (ale podobnej) beczki: kiedyś w ZOO widziałem gościa z którymś 70-200L Canona, który niósł go za.. coś w rodzaju "hand strap", ale przymocowane poziomo do obiektywu! Czy ktoś wie jak się takie coś nazywa?

Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez muflon
    .. ale o ile dobrze pamiętam, to mocuje się go do dwóch metalowych "cosiów": dolnego, w gripie i górnego, prawego w body. I to raczej wyklucza jednoczesne używanie paska. Chociaz w sumie jakby tak dobrze wcisnąć...
    Na logikę to nie da się wcisnąć obydwu; wymagałoby to jakiejś specjalnej konstrukcji E1, co jest przedmiotem mego pytania.

Miasto
    Zürich

Na logikę to nie da się wcisnąć obydwu; wymagałoby to jakiejś specjalnej konstrukcji E1, co jest przedmiotem mego pytania.
    Ciężko to opisać bez rysunku ale jeśli paski mocujące nie są zbyt grube, to na bardzo upartego się da - to problem podobnej klasy co założenie dwóch pasków

Miasto
    Gdańsk

... ale jeśli paski mocujące nie są zbyt grube, to na bardzo upartego się da - to problem podobnej klasy co założenie dwóch pasków
    Chyba jednak to nie to samo. Ideałem byłoby, gdyby były dwa 'uszka' na korpusie w górnej prawej części.

Miasto
    Zürich

... ale jeśli paski mocujące nie są zbyt grube, to na bardzo upartego się da - to problem podobnej klasy co założenie dwóch pasków
    Chyba jednak to nie to samo. Ideałem byłoby, gdyby były dwa 'uszka' na korpusie w górnej prawej części.
    Toteż napisałem, że na upartego Ideałem to byłby jakiś quick-release... pomarzyć mozna

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Sory że się wtrącącam, ale o co chodzi z tym Hand Strap E1. Co to jest, a raczej jak to wygląda.
    Mogę się tylko domyślać.
    Osobiście Pasek - ten na szyję - obwijam sobie 3 razy na nadgarstku i jest ok.
    //mj

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Swietna sprawa trzymalem KODAKa i zakochalem sie w paseczku na raczke BAAAARDZO WYGODNA RZECZ
    W kodakach jest to standardem...
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

No a ja sobie obwijam pasek naszyjny na rączkę. Ale fakt, pasek na fotce jest fajniejszy!
    //mj

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tequil
    W kodakach jest to standardem...
    Do Canona kosztuje 21 USD, lub 160 PLN
    Wracając do tematu - czy daje się założyć jedno i drugie?

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów