Temat do zamkniecia. Oni tak beda w nieskonczonosc
![]()
Temat do zamkniecia. Oni tak beda w nieskonczonosc
![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Poza tym- o co Ci konkretnie chodzi w tym stwierdzeniu, że FF ma wyższą rozdzielczość od APS-C? Takie stwierdzenie nie jest zrozumiałe dla przeciętnego odbiorcy, albowiem dotyczy też tylko specyficznego przypadku. "
w tych samych okolicznosciach fotografowania ( motyw , oswietlenie, iso identyczne)
jesli uzyskujesz z FF takie same szumy jak z aps - c to nie ma cudow , musisz miec wyzsza na FF rozdzielczosc obrazowania.
lub jesli masz taka sama rozdzielczosc to tez nie ma cudow , na FF masz nizsze szumy ( dokladnie nizszy poziom szumu ) .
W konsekwencji jesli masz nizsze szumy , to masz wyzszy DR.
mowa ciagle o matrycych porownywalnej generacji i technologii.
świetny temat i mógłby być nawet pomocny przy wyborze aparatu... gdyby... był w j. polskim...![]()
A w jakim jest?
https://www.photographer-limerick.com/
Canon G3, Canon 450D, Canon 80D, Canon 6DMKII, Canon SX60HS, Canon R, Sigma 24-105mm F4 ART, Canon 50mm F1.8 STM, Canon 100mm F2.8, Canon 70-200mm F2.8 IS II USM, Canon 70-300mm F4-5.6 IS II USM Nano