Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Manualny obiektyw m42

rtg
    Guest

Domyślnie

Witam
    To ja się "podepnę" pod ten post,coby kolejnego nie zakładać...
    Co do jakości fotek ze stałoognoskowych szkieł M42 panuje ogólnie przychylna opinia,to ciekawi mnie jak to jest ze szkłami M42,ale o zmiennej ogniskowej.Czy jakość zdjęć jest tak kiepska,że nie warto nawet rozważać zakupu takiego obiektywu?
    A jeśli już to jaki model możnaby wziąć pod uwagę..dodam,że bardzo zainteresowany jestem przedziałem 70-200 ewentualnie 70-300 no i oczywiście dobre światełko żeby miały 2,4/3,5...wiem wiem tak to tylko w Erze,ale może jednak...
    Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

dobrych zoomów manualnych jest niewiele, a te dobre osiągają kosmiczne kwoty ... np Zeissy Contax , na m42 to nie słyszałem o dobrych szkłach typu zoom , inne systemy jak pentax i nikon manual , podobno jest parę szkieł godnych uwagi .

http://www.contaxcameras.co.uk/slr/s...nnar100300.asp

i inne

Domyślnie

Wpadł mi ostatnio w ręce zoom 76-260 o świetle 4.5 Vivitar i musze powiedzieć że jest całkiem przyzwoity przy pełnej dziurze. Dokładnych testów nie robiłem, ale na pierwszy rzut oka widzę że wcale zakup takich obiektywów to nie jest taki zły pomysł. Ino dośc uciążliwe jest operowanie 3 pierścieniami. Trzeba sie do tego przyzywczaić.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów