Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: 20D na 1D warto??

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Prawdę mówiąc w "starą" jedynkę (nie MkII) raczej bym nie wchodził - mimo niewątpliwych zalet (pancerność, szybkostrzelność, dokładny i szybki AF, słaby filtr AA) ten aparat w stosunku do współczesnej klasy średniej (20/30D) ma jednak trochę poważnych minusów takich jak choćby bezużyteczne ISO powyżej 400 (już 400 potrafi szumieć w cieniach bardzo paskudnie) i ryzyko występowania bandingu w pewnej partii puszek (sample na Dpreview pokazują tą przypadłość). Warto jeszcze dodać, że matryca CCD ma zdecydowanie większe skłonności do łapania kurzu niż CMOS. IMO zakup tej jedynki byłby sensowny jako drugiego body - takiego do szybkiej pracy w ciężkich warunkach. Jeśli to ma być podstawowe body, to może być tak, że szybko zatęsknisz za swoim 20D :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

bundy - spoko 20tka zostje i zanosi sie na to ze jej juz nie sprzedam, poprostu mi szkoda. A co do 1D to dałem za nia tyle ze nawet w wypadku sprzedazy napewno nie strace a zyskam :wink:

Pozdro

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    bundy - spoko 20tka zostje i zanosi sie na to ze jej juz nie sprzedam, poprostu mi szkoda. A co do 1D to dałem za nia tyle ze nawet w wypadku sprzedazy napewno nie strace a zyskam :wink:

Pozdro
    A to co innego :-) W takiej konfiguracji jedynkę bym sobie spokojnie zostawił :-) Co do ceny, to w sumie dość przyjemna - w Polsce za totalnie zajechane 1D potrafią prosić 5kpln
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Początki nałogu

Domyślnie

Jeśli miałbym fotografować szachy - biorę 20, natomiast tam gdzie liczą się ułamki sekund, 20 zawsze będzie za wolna.

Ja ze swojego 1d jestem zadowolony jak cholera, fakt, trochę szumi, fakt, jest ciężki, co po kilku godzinach focenia daje się mocno odczuć, fakt, żre baterie nieprawdopodobnie, mimo to za żadne skarby nie oddałbym go za 20, 30 etc...

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene
    fakt, żre baterie nieprawdopodobnie
    Własnie dziwiło mnie ze dostaje w komplecie az 3 zapasowe aku :smile: juz same aku dodaja wagi do plecaka :wink:

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów