Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 124

Wątek: Canon EOS 90D

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS 90D

Jeszcze nikt nie ma osobistych doświadczeń z 90D, więc skąd chciałbyś się dowiedzieć w tym momencie czegoś ciekawego? Póki co oceniać go można jedynie na podstawie specyfikacji, i z porównania tej specyfikacji do innego aparatu. Ja (ale nie tylko ja) mam specyficzne oczekiwania od sprzętu ściśle związane z celem jego wykorzystania, które inni mogą uznać za nieistotne. Na razie rządzą tabelki, a mi się w nich nie wszystko podoba ;-)
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Widzisz. Ja patrzę na 90 d pod kątem wildlife. Wiadomo duże obiektywy, autofocus, seria. Nie mam jakiś szczególnych oczekiwań. Więc mi się wstępnie canon 90d podoba. Jedyne co mnie ciekawi zanim zdecyduje o zakupie to matryca. Jak będzie okej. Dla mnie to wystarczy. Zresztą w wildlife to bardziej odpowiednie miejsce, cierpliwość, umiejętność podejścia czy szczęście stanowią często dużo większe wyzwanie niż sprzęt. Trochę gonicie króliczka z tym poszukiwaniem doskonałości.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Dopiero zaczyna

Andrzej, a czy nie martwią Cie informacje przytoczone atsf o jakoby zbyt dużej gęstości matrycy i jakoby wynikającmi z tego problemami z ostrością zdjęć? Nie znam się na technice i nie jestem w stanie zweryfikować tych informacji. Szukam właśnie aparatu do wildlife z którym bym miał większy odsetek trafionych zdjęć niż z obecnym 6d i tamronem 150-600 g2. Po cichu liczę jeszcze na 90d, ale obawiam się że i tak AF z nikona d500 i ostrości z jego matrycy nie uzyskam w canone Nie wiem, być może po części jest to wina tamrona.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS 90D

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Widzisz. Ja patrzę na 90 d pod kątem wildlife. Wiadomo duże obiektywy, autofocus, seria. Nie mam jakiś szczególnych oczekiwań. Więc mi się wstępnie canon 90d podoba. Jedyne co mnie ciekawi zanim zdecyduje o zakupie to matryca. Jak będzie okej. Dla mnie to wystarczy. Zresztą w wildlife to bardziej odpowiednie miejsce, cierpliwość, umiejętność podejścia czy szczęście stanowią często dużo większe wyzwanie niż sprzęt. Trochę gonicie króliczka z tym poszukiwaniem doskonałości.
    Etapy w życiorysie typu "Więc mi się wstępnie canon 90d podoba" mam już dawno za sobą Od pięciu lat używam czegoś, co ma dobrą matryce, niekoniecznie mi się podoba z wyglądu i obsługi, ale nie narzekam bo ma to, co mnie interesuje

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej
    Trochę gonicie króliczka z tym poszukiwaniem doskonałości.
    Poprawka! Aparat fotograficzny nie ma być wzorem doskonałości! On ma być przede wszystkim U Ż Y T E C Z N Y

BTW - ja nie gonię króliczka

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Kurcze, a myślałem że się czegoś ciekawego dowiem na temat 90d. Po co wątek o 90d skoro rozmowa tyczy się bezlusterkowcow sony. To irytujące dla kogoś kto nie toczy walk systemowych i ma w .... czy bezlustro jest lepsze czy gorsze.
    Ocenianie kiełbasy (nawet najlepszej) w oparciu o jednego dostawcę jest trochę słabe i warto spróbować czasem innej dla porównania, czy wartości smakowe ma podobne

BTW - nie mam nic do Kielc, ale wychwalany Majonez Kielecki (najbardziej popularny majonez w Polsce i najchętniej kupowany majonez) moim zdaniem jest niejadalny Podobnie jest w świecie fotografii (nie ufam reklamom i ocenom użytkowników o ile sam nie sprawdzę
    Ostatnio edytowane przez candar ; 07-09-2019 o 17:33
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Ambasador najlepszej kiełbasy to ma prze...ne. Świątek, piątek w robocie...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS 90D

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Ambasador najlepszej kiełbasy to ma prze...ne. Świątek, piątek w robocie...
    Jak widać na załączonym obrazku co poniektórzy to dopiero mają "prze...ne. Świątek, piątek w robocie..." . I to bez Pegazusa!
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Miasto
    Szczecin/Kraków

Elduce. Być może jest tak jak mówi atsf ale jak sam przyznał są to póki co spekulacje, bo aparatu jeszcze nie ma. Nie wiem jak duże masz parcie. Ja z opinią zaczekam na jakieś testy i szersze potwierdzenie. Jak wychodził 7d to były achy i ochy na papierze a potem okazało się że można fotografować do ISO 400.
    Ten Nikon d500 jest fajny chętnie bym go widział z nikkorem 200-500 Tylko że trochę odrzuca mnie pomysł dwóch systemow. Też mam 6d mam 70-200 lis ll 70-300 lis i pewnie kupię 100-400 lis ll być może do tego canona 90 d. Możesz chwilę zaczekać z kupnem do czasu pojawienia się 90d. Jesli jednak fotografujesz dla wlasnej radości to wiem że combo d500 + 200-500 nikkor jest świetnym wyborem jeśli chodzi o coś mobilnego do przyrody i jeśli nie musisz mieć światła 2.8

Miasto
    Szczecin/Kraków

Candar. Widzę że życiowo jesteś hen przede mną i unosisz się ponad chodnikami. Podziwiam Twoja matryce, jest lepsza od mojej.

Mam 6d i myślę o kupnie r i tego nieszczęsnego 90d. Udowodnisz mi że jestem w błędzie?

Stary, robisz fajne zdjęcia ale nie z mojej działki. Nie wiem po co takie uwagi.

Dopiero zaczyna

Spoko na pewno poczekam do testów, być może udam się na jakieś dni otwarte gdzie będę mógł podpiąć tamrona do 90d i choć trochę obadać jak to działa. Zmiana systemu mi się nie uśmiecha, zwłaszcza że w canonie mam to co jest mi potrzebne do pozostałych dziedzin fotografii jakie uprawiam i tu akurat canon mi dużo bardziej pasuje niż nikon.

Miasto
    Szczecin/Kraków

Może spróbuj podpiąć canona 100-400 lis ll do swojego 6d. Zobaczysz różnice między obiektywami i będziesz wiedział gdzie jest słaby punkt

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów