Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
5-tka jest koniem roboczym kotleciarzy, to najwieksza grupa zawodowych odbiorcow sprzetu, ktory Canon klepie. nie wydaje mi sie, zeby wiecej niz 50% ich w ciagu najblizszych 2-3 lat juz przeskoczylo na bagnet RF, i na pewno nie jesli do wyboru bedzie taki korpus jak jest obecnie R, bo on jest fajny jako alternatywa 6D2, no ale nie robmy sobie jaj z pogrzebu i nie porownujmy z 5D4 . i do trzymania z takimi sloikami jak obecnie (nie bede kopal wiaderka 28-70/2, ale nawet 85/1.2 jest jakby ciut... duzachny przy R-ce ).

no to na oko jest miejsce na 5DV, za 2-3 lata. moze nawet cos posredniego miedzy 6D a 5D, tzn. mniejsza puszka od 5DIV (ale wieksza od 6D) , z gibanym ekranem, GPS-em ale dwoma slotami, joyem,... moze jakims hybrydowym celownikiem... ?
Nie ma pewności jak się to potoczy. Duża grupa ludzi którzy zaczęli używać eRki coraz mniej chętnie patrzy na lustrzanki. Nie wiem jak jest to duża tendencja ale może być różnie. Podejrzewam że 5D mkV się pojawi ale co do następcy nie mam pewności. I nie przesadzałbym z tym "trzymaniem". To jest rzecz indywidualna, są kwestie dużo bardziej istotne, wręcz przesądzające o takim wyborze.