Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 124

Wątek: Canon EOS 90D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon EOS 90D

Nie jest źle, a jak na Canona z serii xxD, to nawet moim zdaniem bardzo duży skok w stosunku do 80d, ale mimo wszystko nie sądzę żeby w fotografii przyrodniczej, ptasiej AF sprawdził się lepiej niż ten z 7d mark II. Na pewno jest mniej rozbudowany, czy pewniejszy, czulszy to się okaże. Nic to poczekam jeszcze na testy ale i tak zdaje się że przesiadam się na nikona d500 z 200-500 5,6 Niestety w dostępnym mi przedziale cenowym, nikon w uprawianej prze ze mnie fotografii miażdży canona Na pojawienie się 7d mark III nie liczę, a ewentualne Cropowe R puki co mnie nie interesuje, nawet jak by wyszło to będzie swoje kosztować, tak jak dedykowane do niego obiektywy, choć zapowiadany zoom 200-500 do canona R pewnie będzie optycznie wymiatać.

Dopiero zaczyna

Też myślę, że Canon jeszcze nie grzebie piątki, czy szóstki. Dopóki będzie zapotrzebowanie na konkretne lustrzanki, dotąd będą produkowane, modernizowane. Z 7d jest trochę inna sprawa, wydaje mi się że na ten moment jest to puszka dla bardzo wąskiego grona jakim są np. ptasiarze, do tego już pare lat temu dość wyraźnie pokonana przez nikona D500. Być może jest to na tyle wąska grupa, że Canonowi po prostu bardziej opłaca się ją odpuścić, przynajmniej w niższym segmencie cenowym. Świadczyć o tym może również brak odpowiedników stosunkowych nie drogich nikkorów 300mm f4 PF, 500mm f5,6 PF, 200-500mm f 5,6.

Początki nałogu

moim zdaniem niepotrzebnie skreślasz eRke, są dziedziny fotografii w której sprawdza się lepiej niż 5dIV (mam oba), trzeba sie troche przyzwyczaić ale ja się polubiłem z eRka

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS 90D

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    moim zdaniem niepotrzebnie skreślasz eRke, są dziedziny fotografii w której sprawdza się lepiej niż 5dIV (mam oba), trzeba sie troche przyzwyczaić ale ja się polubiłem z eRka
    Niczego nie skreślam. Wręcz kibicuję. Kto wie może kiedyś kupię kolejną wersję. No ale to jest temat o 90D jakby nie było. Też kibicuję!

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Dynamika wygląda nieźle, szczególnie, ze matryca jest o wiele "gęstsza" niż w 80D

https://i1.wp.com/thenewcamera.com/w...mage.jpg?w=730
    G12, G3X, 80D, Samyang 8 Fisheye, 10-18STM, 15-85USM, 55-250STM, 50/1.8STM, 100/2.8L macro, SMC Takumar 135/2.5, Sigma 150-600C
    Flickr: https://www.flickr.com/photos/125851272@N07

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Canon EOS 90D

czy ten wykres oznacza, ze na bazowym ISO, czyli w maksymalnym przypadku, dynamika jest 0.2 EV lepsza od 80D?

bo w takiej sytuacji nie do konca ogarniam czemu 90D jest juz "nizle" tam gdzie 80D bylo "mul i dno, sto lat za konkurencja"? no ale to ja :/
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

O "dnie" w 80D mówili głównie ci co nie posiadali tej puszki tylko się naczytali głupot w internecie ...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS 90D

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    O "dnie" w 80D mówili głównie ci co nie posiadali tej puszki tylko się naczytali głupot w internecie ...
    no ale "wiedza internetow" bierze sie przeciez wlasnie od tych 90%
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. 80D ma przełomową dla Canona matrycę w zakresie dynamiki w końcu nie odstającą od konkurencji. Sam am 80D i jestem bardzo zadowolony. Ale nigdy nie jest tak że nie może być lepiej. W 90D drastycznie zagęszczono piksele co może pogorszyć parametry w tej kwestii. A tymczasem nie dość że mamy matrycę o o wiele większej rozdzielczości to jeszcze dynamika lekko poszła w górę! Do tego spore ulepszenia w AF, szybkości działania, dołożony joystick. Opcje filmowe mnie akurat nie interesują ale i one zostały mocno rozbudowane. Czas zbierać kasę bo postęp w stosunku do naprawdę dobrego 80D jest widoczny.
    G12, G3X, 80D, Samyang 8 Fisheye, 10-18STM, 15-85USM, 55-250STM, 50/1.8STM, 100/2.8L macro, SMC Takumar 135/2.5, Sigma 150-600C
    Flickr: https://www.flickr.com/photos/125851272@N07

Dopiero zaczyna

Suchy, po czym wnioskujesz że jest "spore ulepszenia w AF"? Sądząc po rozkładzie i ilości punktów, jest to to samo co w D80. Czy nowy procesor, będzie tu odgrywać jakąś znacząca rolę?

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów