Pokaż wyniki od 21 do 30 z 192

Wątek: Nowy Canon m6 właśnie zadebiutował...

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Nowy Canon m6 właśnie zadebiutował...

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    A ja się meczę z M2 i ni chu-chu mi się on nie daje zlepić z T 100-400 tak, aby się dało robić zdjęcia z ręki. M6 ma przynajmniej możliwość podłączenia EVF, ale kosztem niepodłączenia innego akcesorium do gorącej stopki. W celowniku- jaki by on nie był- to ja mam korekcję dioptryczną, a do obserwacji wyświetlacza to muszę zakładać mocne okulary, albo trzymać aparat na poziomie jajec.

Na dodatek zupełnie pieprznięta miniaturyzacja stawia pod wielkim znakiem zapytania ergonomię zestawu APS-C bez lustra plus długie tele. Spróbowałem przytulić do pyska M2 z T 100-400 tak, jakby on miał celownik, i po niedługiej chwili zorientowałem się, że mnie już nap... lewa ręka, bo na niej spoczywa cały ciężar zestawu w znacznym oddaleniu od mojego ciała, czyli moment siły działający na rękę jest maksymalny. Dla porównania zapiąłem do obiektywu C 80D, który jest duuużo cięższy od M2, i okazało się, że jest spoko, bo, praktycznie, cały zestaw trzymam w prawej dłoni, a lewą tylko podpieram obiektyw. Panas zrobił jakiś słusznej wagi i wymiarów korpus m4/3, pyta się więc- czemu nie Canon?! Komu on targetuje te swoje wynalazki?! Tępym dzidom do torebki?!

Optyka do emek. Zrobili dwie jasne stałki, obie bez stabilizacji. A co, jeśli mi się zachce zrobić zdjęcie przy f/8? Okaże się, że ciemny zoom kitowy się do tego lepiej nadaje, bo ma IS. Ręce opadają!
    Ręce to opadają na samą myśl że miałbym dźwigać gdzieś takiego kloca jak 80D - torebki nie noszę .
    Patrzysz skrajnie egoistycznie. Mnie coś nie pasuje to jest do niczego. Może warto czasem rozglądnąć się dookoła i zobaczyć wśród ilu ludzi żyjemy ...
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-08-2019 o 10:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów