Pokaż wyniki od 121 do 130 z 192

Wątek: Nowy Canon m6 właśnie zadebiutował...

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Re: Odp: Nowy Canon m6 właśnie zadebiutował...

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Jak to możliwe, że posiadając tak badziewną szklarnie łasisz się na cudo puszkę. Wymień te plastiki i kup L'ki przynajmniej wtedy będzie o czym pisać.
    Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    L-ki to ja mam tam, gdzie słoneczko nie zagląda. Za duże, za ciężkie, za drogie, i w ogóle nie są mi potrzebne.
    zdebik ma rację - "zacznij od Bacha" - pozbądź się tego całego szklarniowego badziewia ze stopki, kup C100-400L II i 16-36/4L i nic więcej nie potrzebujesz (50/1.8 już masz), kup sobie jakiś korpus cropowy dodatkowo do 6D którego masz (jeśli myślisz że musisz mieć cropa) i ciesz się fotografią - cropy canona jeszcze w połączeniu ze słabą szklarnią produkują bardzo przeciętny obrazek który trochę się poprawia po podpięciu dobrej optyki - 6D z dobrą optyką daje bardzo przyzwoity obrazek - ja widzę różnicę na każdym zdjęciu , wiem bo używalem wynalazków typu 500D - masz 6D powinieneś tez ją zauważyć bo ta różnica w obrazku to aż wyje - postproces fajna rzecz ale po "pierwsze primo" jak to u mnie na wsi gadają - wymaga sporej wiedzy i wyczucia, a po "drugie primo" materiał wejściowy musi mieć odpowiednią jakość bo inaczej jest "gó.. na wejściu gó.. na wyjściu" a jakość bierze się bardziej z optyki niż DRa matrycy. A dodatkowo będziesz miał mniej do noszenia , a tak genaralnie podlicz sobie ile kasy wydałeś niepotrzebnie na badziewie które ciągle zmieniasz i nadal jesteś niezadowolony zamiast kupić raz a dobrze.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 16-11-2019 o 14:27

Uprawnienia umieszczania postów