Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
Mnie coś nie pasuje... Hmm...
No nie pasuje! Nie pasuje mi, bo dla mnie wybór pomiędzy Canonem, Fuji czy Panasonicem to nie jest ten wybór, o który mi chodzi, skoro się już do jakiegoś stopnia uzależniłem od aż trzech systemów Canona. I w swoich rozwiązaniach Canon nie oferuje mi tego, co oferuje konkurencja. Wręcz nie mogę się nadziwić temu, że EOS R jest gabarytowo zbliżony do pełnoklatkowych DSLR, że EOS 80D, będąc aparatem klasy APS-C też jest do nich zbliżony, a kolejny model bezlusterkowca APS-C dalej jest kieszonkowym pizdrykiem, na dodatek pozbawionym podstawowego wyposażenia, jakim jest celownik. Z jakiego powodu miałbym się z tego cieszyć? Że minęło kilka lat i nie doczekałem się aparatu o ergonomii, która by mnie satysfakcjonowała, natomiast zrobiła to konkurencja? Gdyby M6 Mk 2 miał chociaż EVF i doganiał konkurencję pod względem skuteczności AF, ale nawet tu z dwóch rzeczy co najmniej jednej brakuje. I po cholerę ja się mam rozglądać woków siebie? Czy ja tępej dzidy na oczy nie widziałem, która łyka wszystko, byle nowe było? Utartym zwyczajem Canon natrzepie kasiory na tych nowościach i z poślizgiem dwuletnim wypuści coś wreszcie nadającego się do pełnego użytku, ale ja nie wiem, czy do tej pory będę siedział w jego systemach, czy się wk... i przejdę na inny.
No to przechodź. Jak konkurencja robi coś dla ciebie to na co czekać. Obrażanie i wyzywanie użytkowników systemu z tego powodu że coś mi nie pasuje jest niegrzeczne i infantylne.