Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 192

Wątek: Nowy Canon m6 właśnie zadebiutował...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Nowy Canon m6 właśnie zadebiutował...

Mój 6D z tamronem 28-300 waży ok 1350g. I to jest najlżejszy kompromis turysty fotografa. Czesto brakuje szerokiego kąta. Chcesz miec fulfrejm to musisz dzwigac, sory gregory. Sam chetnie bym juz zamienil ten sprzet na cos lzejszego, z podobnym obrazkiem i zakresem, ale na razie nie ma takich opcji.

Filmowanie lustrem w dobie kamer ze smartfonow ma dzis jakis sens? Jak ktos robi tylko filmiki dla pamiatki z wyjazdu jak np ja, to lustro dzis nie ma szans ze smartem. Może czasem raz na ruski rok cos sfilmuje na 300mm, jak miśka w Tatrach. A jak ktos podchodzi bardziej pro, robi filmy zawodowo to moze lepiej niech kupi kamerę?
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Mój 6D z tamronem 28-300 waży ok 1350g. I to jest najlżejszy kompromis turysty fotografa. Czesto brakuje szerokiego kąta.
    I z tym niestety pozostaje mi się zgodzić...
    Od dłuższego czasu szukam czegoś małego na wyjazdy i skończyło się na tym, że kupiłem mały plecak ;-)
    Mieści mi się w nim 6DMK2, 24-105/4, 17-40/4, 8-15/4, 50/1.8 i 100d z 18-55 i 55-250. Kiedyś zamiast drugiego aparatu brałem tele sigmy 100-300/4, później 70-200/2.8 ale to ciężkie kloce. 100d z 55-250 daje radę na wyjazdach.
    Mam o tyle fajnie, że jak wyjeżdżam turystycznie za granicę, to zawsze z rodziną, więc ja jestem od noszenia sprzętu foto, a inne potrzebne rzeczy nosi familia.

Dopiero zaczyna

Ja nie wiem skąd takie przywiązanie do lustrzanek... może warto przekonać się juz do czegoś nowszego i nie będzie wówczas konieczności noszenia całego tabunu sprzętu...
    Ostatnio edytowane przez asz ; 06-10-2019 o 13:27

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez asz Zobacz posta
    Ja nie wiem skąd takie przywiązanie do lustrzanek... może warto przekonać się juz do czegoś nowszego i nie będzie wówczas konieczności noszenia całego tabunu sprzętu...
    Raczej decyzja jest pomiedzy FF i APS-C a nie ML czy DSLR.
    System M jest genialnie kompaktowy i to jest jego siła. Tym nęci użytkowników FF. Ta różnica w wielkości i wadze klamotów jest zasadnicza.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Raczej decyzja jest pomiedzy FF i APS-C a nie ML czy DSLR.
    System M jest genialnie kompaktowy i to jest jego siła. Tym nęci użytkowników FF. Ta różnica w wielkości i wadze klamotów jest zasadnicza.
    Owszem system M jest bardzo fajny, ale coraz wiecęj osób będzie mięć jeszcze jeden dylemat poza APSC vel FF - brak wizjera... Osobiście uważam, ze to żaden problem, ale z tego co widzę niektórzy nie moga sobie z tym tematem poradzić. Natomiast nie wiem czy zauważyłeś, ale ostatnie premiery to m6 mk2 i m200, a co z m5mk2? Mam wrażenie że Canon chcąc jeszcze bardziej wypromować serię R zdecydował się na dodatkowy podział miedzy bezlustrami. Obok matrycy będzie te serie różnił jeszcze system celowniczy... oby tylko nie odbiło się to na M-kach... Dla mnie R-ki, pomijając cenę są już trochę przyciężkawe. To takie małe lustrzanki... Bardzo bym chciała by system M jednak się trochę rozwiną... fajnie by było gdyby pojawiały się tez nowe obiektywy... No ale czas pokaże...

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez asz Zobacz posta
    Owszem system M jest bardzo fajny, ale coraz wiecęj osób będzie mięć jeszcze jeden dylemat poza APSC vel FF - brak wizjera... Osobiście uważam, ze to żaden problem, ale z tego co widzę niektórzy nie moga sobie z tym tematem poradzić. Natomiast nie wiem czy zauważyłeś, ale ostatnie premiery to m6 mk2 i m200, a co z m5mk2? Mam wrażenie że Canon chcąc jeszcze bardziej wypromować serię R zdecydował się na dodatkowy podział miedzy bezlustrami. Obok matrycy będzie te serie różnił jeszcze system celowniczy...
    Nowy M5II będzie bliski bardzo dobrze sprzedającego się M50 chyba, że wizjer bedzie klasy R i wtedy wyższa cena będzie uzasadniona nie tylko nową matrycą.
    Sam mam dylemat czy wymieniać M50 na nowe M5II gdy się pojawi
    W sumie w M50 brakuje mi tylko lepszego wysokiego ISO a tu nie będzie szokującej zmiany.
    To całe gonienie za okiem, fpsy, 4K trochę mi powiewa.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Dopiero zaczyna

no, ale kiedy się pojawi...??? bo przecież to obecnie najstarszy model a jeszcze go nie ma... Ja się obawiam, że Canon nas zaskoczy i nie będzie już m5mk2....
    Ostatnio edytowane przez asz ; 07-10-2019 o 20:57

Domyślnie Re: Nowy Canon m6 właśnie zadebiutował...

Ma juz ktos ten aparat? Sa jakies ograniczenia z obiektywami ef ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Re: Nowy Canon m6 właśnie zadebiutował...

Cytat Zamieszczone przez Pregos Zobacz posta
    Ma juz ktos ten aparat? Sa jakies ograniczenia z obiektywami ef ?
    A jakie miały być?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie Re: Nowy Canon m6 właśnie zadebiutował...

Np dostepnosc niektorych fukcji/pol autofocusa, czy zdjec seryjnych. Jak np w sony e z la-ea3

Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów