Nowy Canon m6 właśnie zadebiutował...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • asz
    Dopiero zaczyna
    • 2019
    • 48

Nowy Canon m6 właśnie zadebiutował...

Canon oficjalnie zaprezentował dwa nowe aparaty o bliźniaczo podobnych możliwościach. To bezlusterkowiec Canon EOS M6 Mark II i lustrzanka EOS 90D.

co wy na to - ceny Wam się podobają
  • Bechamot
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 2512

Odp: Nowy Canon m6 właśnie zadebiutował...

mnie bardziej od cen odstrasza opis.
    przerwalem tuz na poczatku.
    "aparat dla zaawansowanych tworcow"

jestesmy rzeczywiscie swiadkami masowego duraczenia spoleczenstwa - na kazdym kroku.
    Wszyskie zdjecia, za wyjatkiem 087, 088 mozna dowolnie, nieodplatnie kopiowac , powielac nawet bez podania zrodla.

Komentarz

• asz
      Dopiero zaczyna
      • 2019
      • 48

Ja nie widzę w tym nic zdrożnego. Nikt nie pisze, ze chodzi o profesjonalną fotografię, tylko zaawansowaną. Moźe powinieneś dokonczyć lekturę i zapoznać się z parametrami...a dopiero potem się naburmuszać - to dobra wyższa-średnia jeśli chodzi o półkę... owszem nie ma pełnej klatki, ale przecież dwucyfrowe lustra też jej nie mają.

Komentarz

• Bechamot
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 2512

na tym polega obled duraczenia , ze ludzie nie widza w tym nic zdroznego. mysla , ze to jest normalne.
        Wszyskie zdjecia, za wyjatkiem 087, 088 mozna dowolnie, nieodplatnie kopiowac , powielac nawet bez podania zrodla.

Komentarz

• jinks
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2178

Zamieszczone przez Bechamot
          na tym polega obled duraczenia , ze ludzie nie widza w tym nic zdroznego. mysla , ze to jest normalne.
          Widziałem kiedyś zdjęcia jednego małolata, który śmiesznym kompaktem robił zdjęcia macro...wody w butelce, które były fantastyczne. Dla mnie to był twórca. Potrzebujemy trochę więcej luzu
          Miłego dnia
          moja www

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Canon EOS M6 Mark II Body $849

Ciekawe ile będzie na start u nas?
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Marcinus
              Początki nałogu
              • 2018
              • 444

Zamieszczone przez Kolekcjoner
              Canon EOS M6 Mark II Body $849

Ciekawe ile będzie na start u nas?
              No podali na końcu:

Oficjalne ceny wyglądają następująco:

Canon EOS M6 Mark II – 4129,99 zł,
              Canon EOS M6 Mark II + obiektyw 15–45mm + EVF – 5329,99 zł,
              Canon EOS 90D – 5779,99 zł,
              Canon EOS 90D + 18–55mm – 6219,99 zł,
              Canon EOS 90D + 18–135mm – 7549,99 zł.

--- Kolejny post ---

To by oznaczalo ze przeliczyli po kursie ok 4.86
              Po podobnym cene 90d hi hi...
              Te ceny w $ to gdzie?
              Ostatnio edytowany przez Marcinus; 59470.
              Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 II

Komentarz

• asz
                Dopiero zaczyna
                • 2019
                • 48

Zamieszczone przez Bechamot
                a ja myślę ze to nie kwestia durczenia tylko twojej ciasnoty umysłowej.

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Zamieszczone przez asz
                  a ja myślę ze to nie kwestia durczenia tylko twojej ciasnoty umysłowej.
                  A ja myślę że to forum nie służy wzajemnemu obrzucaniu się epitetami
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• asz
                    Dopiero zaczyna
                    • 2019
                    • 48

nikogo nie obrzucam epitetami... tylko stwierdzam fakt. Nie można tkwić 15 lat za "murzynami" i bezwiednie krytykować wszystkiego co nowe. Odrobina postępu jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Poza tym jeśli kolega uważa, ten aparat jest słaby to może trochę argumentów z którymi można podyskutować a mniej serwowania śmieciowych i agresywnych postów, które obrazają innych.
                    Ostatnio edytowany przez asz; 60210.

Komentarz

• Bobby Peru
                      Bywalec
                      • 2016
                      • 150

Asz
                      M50, C22/2.0, C50/1.8, T70-300/4-5.6 VC.

Komentarz

• Bechamot
                        Pełne uzależnienie
                        • 2012
                        • 2512

na tym polega sukces duraczenia, ze nie zdaja sobie sprawy z tego, iz oczywiste brednie jakie wypisuja uznaja za fakt.

tutaj masz wybor optyki dla aparatu do "zaawansowanej tworczosci" :

Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.

polowa z tego ma swiatlosile 6,3

wiecej mi sie nie chce o tym pisac , gdyz to strata czasu.

juz pomijam fakt , iz o tym czy tworczosc jest zaawansowana czy nie , nie decyduje aparat.

zwykly belkot reklamowy , majacy uzasadnic cene.
                        takich tekstow nie czytam.
                        oczekuje , iz recenzent szanuje czytajacego , tzn nie zaklada , ze jego tekst jest odresowany dla idiotow.

oczywiscie istnieje coraz szersza grupa odbiorcow czujaca sie adresatami.

Komentarz

• asz
                          Dopiero zaczyna
                          • 2019
                          • 48

ale ja nie zachwalam warsztatu dziennikarskiego recenzenta tylko aparat. Nie wydaje mi się by użyte słownictwo w tym artykule wpływało na jakość sprzętu... a co do światłoczułości to ona chyba dotyczy obiektywów,. a canon wydał korpus... m6 Mark II to model korpusu... wiesz o czym ty piszesz, bo chyba nie bardzo...

Komentarz

• atsf
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 5119

Ja już nie pamiętam, kiedy ostatnio jakakolwiek konkurencja wypuściła body bez EVF, a tu Canon, tradycyjnie, rzuca nam na pierwszy ogień korpus bez celownika. I ja się mam na to rzucić jak wieprz na perły?! Nie, ja się na to przyglądam jak zdegustowany człowiek na pyrgnięty mu ogryzek. Użycie EVF na tym body eliminuje np. zewnętrzną lampę błyskową lub sterownik lamp, co mi zupełnie nie odpowiada.

Matryca 32,5 Mp zdecydowanie utrudni użycie długich teleobiektywów; odsetek ostrych zdjęć spadnie jeszcze poniżej poziomu osiąganego na matrycach 24 Mp, które już mają dramatycznie kiepskie wyniki w porównaniu do matryc 18 Mp. To samo się tyczy nowego C 90D. Jak ostatnio zdarzyło mi się przytulić starego C 550D z obiektywem 55-250 STM, to miałem 90% zdjęć ostrych, nawet obiektów w ruchu, a jak wczoraj ten sam obiektyw zapiąłem do 80D, to może z 10% zdjęć się do czegoś nadaje. No to co ja będę w stanie uzyskać z ręki zapinając obiektyw np. Tamron 100-400 do korpusu M 6II albo 90D?
                            EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• mirror
                              Pełne uzależnienie
                              • 2018
                              • 1535

zdjęcia będzie robił, wygląda fajnie
                              ale ogólnie to trochę wydmuszka bez lustra i wizjera w cenie prawie aparatu pełnoklatkowego jak dokupisz wizjer to wyjdzie tyle co za prawdziwy aparat, ponoć nawet cropa na wideo nie zrobili czym wszyscy się zachwycają - tylko się zastanawiam co tu kropować - przecież to już jest crop , co do zaawansowania czy profesjonalności korpusu to wyjątkowo zgadzam się Bechamotem
                              EOS 3, 5D, R5

Komentarz

Pracuję...