Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: 350d rebel ale ze stanów...

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Brodi
    A ja mam dodatkowe pytanie...

U mnie jest możliwość dostarczenia takiego Rebela XT przez kogoś, kto będzie leciał do Polski (będę się dopytywał o zamianę tego większego zooma na wersję APO). Jakiś czas tu zostanie, więc będę miał czas na testy i sprawdzenie czy wszystko jest w porządku. Ale interesuje mnie kwestia dostawy z/do USA, gdyby coś się wydarzyło w przyszłości. Czy ktoś już miał taką sytuację? Ile kosztowałby kurier z ubezpieczeniem (niekoniecznie lotnicza przesyłka)?

Czy ktoś z obecnych na forum widzi tu jakieś zagrożenie (np. jak często zdarzają się poważne awarie w tym Canonie - 350D)? Czy może lepiej kupić ten z allegro za 2400 PLN (mam obiektyw Tamron'a 75-300m LD Macro - niestety ten 1:3.9 od mojego EOS'a 300 - analoga)? W końcu tutaj gwarancja jest w PL.

I co z zasilaniem? Czy transformator z allegro np. taki będzie wystarczający?

PS. Czy ktoś mógłby przesłać mi jakiej fotki porobione obiektywami dołaczonymi do 350D:
    AF Tamron 75-300 LD Macro (jakiekolwiek) - obiektyw od analoga, bez powłok DG
    AF Canon 28-80/90 Macro - obiektyw od analoga, bez powłok DG
    AF Sigma 70-300 z/bez Apo DG Macro - wersja przystosowana do cyfrowych lustrzanek ale nie dedykowany (DG)
    AF Sigma 28-70 DG - jak wyżej
    lub podobnymi (Canon/Sigma/Tamron). Mail na priva.

Z góry dziękuję.

To za ile go masz w USA, że się zastanawiasz czy sobie go nie przywieść? A u nas masz za 2400zł! i jeżeli w tej cenie będzie z promocyjną naklejką to ja bym się nie bawił w sprowadzanie :>
    Odnośnie promocji :http://canon-board.info/showthread.php?t=4431
    Ostatnio edytowane przez drink ; 23-05-2006 o 22:25

Coś już napisał Awatar Brodi
    Miasto
    Warsaw, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drink
    To za ile go masz w USA, że się zastanawiasz czy sobie go nie przywieść? A u nas masz za 2400zł! i jeżeli w tej cenie będzie z promocyjną naklejką to ja bym się nie bawił w sprowadzanie :>
    Za 1088 USD - rabat 100 USD = 988 USD. Jeśli zmieniłbym na APO to pewnie +80 USD (przy obecnym kursie USD to 1k USD = 3k PLN). A w cenie mam jaśniejszą sigmę 2.8-4 + zooma takiego jak mój, ale APO i oba z powłokami DG. No i oczywiście 4 GB CFII w zestawie. Reszta to "shit", choć ten konwerter 0.45x może być ciekawy (miałbym 20mm a nie 44mm)

Przy okazji jedno pytanie: czy tego efektu odbicia, który ponoć się pojawia po podłączeniu obiektywu analogowego do cyfrowej lustrzanki, nie można wyeliminować stosując dobry filtr polaryzacyjny (kołowy), np. Hoya?

Widziałem kogoś z tamronem takim jak mój i 350D, ale nie odpisał mi jeszcze na priv...

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Za takie pieniadze nie oplaca sie sprowadzac z USA. Moje zdanie oczywiscie to jest, bardzo subiektywne. Co do polara, hmmm, watpie, watpie czy wyleczy...

Zdrowko

Coś już napisał Awatar Brodi
    Miasto
    Warsaw, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep
    W!

Za takie pieniadze nie oplaca sie sprowadzac z USA. Moje zdanie oczywiscie to jest, bardzo subiektywne.

Zdrowko
    Nawet z tym dodatkowym osprzętem??? To nie jest zwykły kit jak u nas: body + 18-55mm, tylko 2 obiektywy Sigmy, 4 GB CF i inne dodatki, a dostawę mam za free Sama pamieć kosztuje przynajmniej 600 PLN, a obiektyw AF DG Macro 70-300 850 PLN (cena sklepowa). Poza tym tracę zakres 80-110mm czyli najlepszy do potretów (55-70mm x1.6).

Mam cholerny dylemat... Wiem, że jak teraz wyłożę kaskę, to potem już długo, dugo nic nie będę w stanie dokupić, bo dziecko jest w drodze A wiecie jaka to inwestycja ))

Uprawnienia umieszczania postów