Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: 350d rebel ale ze stanów...

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar misiul
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _invictus
    a po co transformator? czy te ładowarki nie mają zakresu 110/220V? Ja miałem Rebela (nie XT) i ładowarkę normalnie podpinałem, nie przez transformator, była taka sama jak w wersji euro

nie ładowarka, tylko kabel zasialjący, który śmiało można u nas kupić (nazywa się to przewód do radia) i w każdym sklepie elektrycznym można kupić za około 5pln (przynajmniej u mnie tyle kosztuje)
    I tu sie mylisz. Ładowarka jest inna. W wersji europejskiej masz przewód zasilający (kable są w energetyce . W wersji amerykańskiej nie ma przewodu - bezposrednnio z ładowarki wychodzą 2 płaskie bolce beposrednio do włożenia w gniazdko (ładowarka wisi w gniazdku jak duża wtyczka). Po ładowaniu bolce składa się w głąb ładowarki i nie wystają poza obrys obudowy.Ładowarka jest impulsowa i może być zasilana napięciem od 110-230V. Adaptor kosztuje ok. 2zł na allegro.
    350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiul
    I tu sie mylisz. Ładowarka jest inna. W wersji europejskiej masz przewód zasilający (kable są w energetyce . W wersji amerykańskiej nie ma przewodu - bezposrednnio z ładowarki wychodzą 2 płaskie bolce beposrednio do włożenia w gniazdko (ładowarka wisi w gniazdku jak duża wtyczka). Po ładowaniu bolce składa się w głąb ładowarki i nie wystają poza obrys obudowy.Ładowarka jest impulsowa i może być zasilana napięciem od 110-230V. Adaptor kosztuje ok. 2zł na allegro.
    hmmm może losowo wsadzają? ja miałem z gniazdem przyłączeniowym przewodu

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

"Nawet z tym dodatkowym osprzętem???"

*nawet, to zadne nie sa wypasione obiektywy, karta fajna, to musze przyznac. Ja bym mimo wszystko nie bral, ale to ja... Kup jak co najtanszego body oraz tamrona 28-75/2.8 i bedzie fajnie na poczatek. Najtaniej i najpewniej. Kasa i tak niewielka jak na sprzet foto, wiec sam zdecyduj.

Co do tego zasilacza to Canon ma dwa standardy, wiec... mozna tak lub tak trafic, z kablem lub bezposrednio podlaczone.

Paa

Uprawnienia umieszczania postów