Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: 350d rebel ale ze stanów...

Mieszany widok

^sp1n
    Guest

Domyślnie 350d rebel ale ze stanów...

Przeglądałem forum (mam nadzieje, żę dokładnie :P ) i nie znalazłem konkretnie topicu na temat różnic między towarem ze stanów a Europy. Chodzi mi głównie czym się różni rebel od standartowego 350d i czym się różni ten z usa od tego z ue (no poza wtyczką do gniazdka i gwarancją na usa) ze strony użytkowania.
    Bo szczerze jak przeglądałem ebay (rzuciłem okiem więc może czegoś nie wyczytałem :P ) to ceny są wręcz szokujące. Chociażby ten zestaw. Pomijając jego mniejszą lub większą profesjonalność i jakość dodatków, ale o sam fakt zestawu. Czy warto,ewentualnie, się pchać w coś takiego, bo na pln-y wychodzi poniżej 2,5k??

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

niczym się nie róznia poza nazwą.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

mniej szumi...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ^sp1n
    Czy warto,ewentualnie, się pchać w coś takiego, bo na pln-y wychodzi poniżej 2,5k??
    Wez pod uwage, ze kazda paczka jest otwierana przez polskich celnikow i obawiam sie, ze najpierw ci ja ocla czyli dodaj 20% a potem jeszcze dorzuca VAT - kolejne 22% (od ceny powiekszonej o clo, zeby nie bylo). Czyli koszt wzrasta ci o 46%. I jeszcze gdzies tam na stronie wpadlo mi w oko, ze do miedzynarodowych wysylek nalezy doliczyc ponad 8% sales tax'u Dlatego lepiej znajdz kogos, kto Ci to przywiezie osobiscie jako bagaz podreczny
    Ostatnio edytowane przez Veene2 ; 21-05-2006 o 09:46

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Veene2
    Wez pod uwage, ze kazda paczka jest otwierana przez polskich celnikow i obawiam sie, ze najpierw ci ja ocla czyli dodaj 20% a potem jeszcze dorzuca VAT - kolejne 22% (od ceny powiekszonej o clo, zeby nie bylo). Czyli koszt wzrasta ci o 46%. I jeszcze gdzies tam na stronie wpadlo mi w oko, ze do miedzynarodowych wysylek nalezy doliczyc ponad 8% sales tax'u Dlatego lepiej znajdz kogos, kto Ci to przywiezie osobiscie jako bagaz podreczny
    Nie każda... ale o tym jest osobny topic
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick
    Nie każda... ale o tym jest osobny topic
    Masz racje... Cos gdzies kiedys czytalem, ze jest jakas firma transportowa, ktora idzie przez "specjalny" magazyn celny Ale gdzie ja to widzialem...

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Veene2
    Wez pod uwage, ze kazda paczka jest otwierana przez polskich celnikow i obawiam sie, ze najpierw ci ja ocla czyli dodaj 20% a potem jeszcze dorzuca VAT - kolejne 22%
    Cło na aparaty to jest chyba 4.6% potem VAT. Nie ma Sales TAX jak wysyłają.
    SalesTAX zapłaciłbyś kupując na miejscu w sklepie w USA.

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Witam,

Ja jestem uzytkownikiem Digital Rebel XT sprowadzonego z USA. Mialem w reku oba modele - europejskiego 350d kolegi i mojego Rebel i nie roznia sie niczym poza logo z przodu body. Rzeczywiscie kitowe obiektywy moga byc rozne - ja mam ten bez "II" ale wiem ze roznia sie jedynie rokiem produkcji - "jedynka" to 2004, a "dwojka" to 2005. Co do zasilania to amerykanski Rebel (i tak samo japonski...) ma wtyczke typu amerykanskiego (dwa plaskie bolce) zintegrowana z ladowarka i chowana w obudowe - za dolara lub dwa wszedzie mozna kupic przejsciowke a napiecie zasilania jest uniwersalne w zakresie 110 - 250V wiec bez obaw bedzie dzialac w Europie. W momencie jak kupowalem (ok. poltora roku temu) to porownujac do cen europejskich zaoszczedzilem duuuuzo, no ale glownie dlatego ze mieszkam w normalnym kraju gdzie calkowity koszt cla i podatku na importowany towar to ponizej 10% Co do wyposazenia dolaczonego do niektorych aukcji to zalecam uwage bo o ile obiektywy i karta pamieci sa przewaznie dobrej lub znosnej jakosci to cala reszta (torba, lampa, statyw, filtry itp.) to smiecie i chlam najgorszy. No ale ceny sie zmieniaja z dnia na dzien i czasami w sklepie za rogiem mozna cos taniej kupic niz na ebayu...
    Pozdrawiam
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Coś już napisał Awatar Brodi
    Miasto
    Warsaw, Poland

Domyślnie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Prawdopodobnie zakupię w Polsce "kit" (szczególnie po tym, jak zobaczyłem fotki Kami74!!!). A poźniej zobaczę, czego mi brakuję. Widzę, że sporo ludzi ma też tą Sigmę DG APO 70-300... Prawdopodobnie będzie to mój drugi obiektyw. A jak znajdę jakieś fundusze, dokupię tego osławionego już Tamrona 28-75/f2.8

Paweł

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów