Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: 350d rebel ale ze stanów...

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

I co z zasilaniem? Czy transformator z allegro np. taki będzie wystarczający?
    a po co transformator? czy te ładowarki nie mają zakresu 110/220V? Ja miałem Rebela (nie XT) i ładowarkę normalnie podpinałem, nie przez transformator, była taka sama jak w wersji euro

No i ładowarka do wersji amerykańskiej jest trochę inna
    nie ładowarka, tylko kabel zasialjący, który śmiało można u nas kupić (nazywa się to przewód do radia) i w każdym sklepie elektrycznym można kupić za około 5pln (przynajmniej u mnie tyle kosztuje)

AH i mam pytanie: czy obiektywy kit'owe w rebelach XT są takie same jak w 350D? Widze po aukcjach allegro, tam gdzie są 350D - kit'y są opsane 18-55 II a w rebelach XT nie ma "dwójki".
    Ostatnio edytowane przez _invictus ; 23-05-2006 o 20:23

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Cytat Zamieszczone przez Brodi
    Czy ktoś z obecnych na forum widzi tu jakieś zagrożenie (np. jak często zdarzają się poważne awarie w tym Canonie - 350D)?
    *tak samo czesto jak w innych sprzetach, czasem ma sie pecha i cos sie zepsuje nietypowego, ale to mimo wszystko dosc trwale konstrukcje

*yhy

PS. Czy ktoś mógłby przesłać mi jakiej fotki porobione obiektywami dołaczonymi do 350D:
    AF Tamron 75-300 LD Macro (jakiekolwiek) - obiektyw od analoga, bez powłok DG
    AF Canon 28-80/90 Macro - obiektyw od analoga, bez powłok DG
    AF Sigma 70-300 z/bez Apo DG Macro - wersja przystosowana do cyfrowych lustrzanek ale nie dedykowany (DG)
    AF Sigma 28-70 DG - jak wyżej
    lub podobnymi (Canon/Sigma/Tamron). Mail na priva.
    *moze po prostu poszukaj takich fotek samplowych w necie, jest ich duuuzo.
    To dobry aparat za male pieniadze, mozna naprawde dobre fotki na nim robic. Swietna matryca i dobra elektronika, wiec nie bedziesz zalowal, ale jezeli stac Cie na 2x tyle wydania kasy, to... Juz zupelnie inna historia

Zdrowko i powodzenia

Coś już napisał Awatar misiul
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _invictus
    a po co transformator? czy te ładowarki nie mają zakresu 110/220V? Ja miałem Rebela (nie XT) i ładowarkę normalnie podpinałem, nie przez transformator, była taka sama jak w wersji euro

nie ładowarka, tylko kabel zasialjący, który śmiało można u nas kupić (nazywa się to przewód do radia) i w każdym sklepie elektrycznym można kupić za około 5pln (przynajmniej u mnie tyle kosztuje)
    I tu sie mylisz. Ładowarka jest inna. W wersji europejskiej masz przewód zasilający (kable są w energetyce . W wersji amerykańskiej nie ma przewodu - bezposrednnio z ładowarki wychodzą 2 płaskie bolce beposrednio do włożenia w gniazdko (ładowarka wisi w gniazdku jak duża wtyczka). Po ładowaniu bolce składa się w głąb ładowarki i nie wystają poza obrys obudowy.Ładowarka jest impulsowa i może być zasilana napięciem od 110-230V. Adaptor kosztuje ok. 2zł na allegro.
    350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

A ja mam dodatkowe pytanie...

U mnie jest możliwość dostarczenia takiego Rebela XT przez kogoś, kto będzie leciał do Polski (będę się dopytywał o zamianę tego większego zooma na wersję APO). Jakiś czas tu zostanie, więc będę miał czas na testy i sprawdzenie czy wszystko jest w porządku. Ale interesuje mnie kwestia dostawy z/do USA, gdyby coś się wydarzyło w przyszłości. Czy ktoś już miał taką sytuację? Ile kosztowałby kurier z ubezpieczeniem (niekoniecznie lotnicza przesyłka)?

Czy ktoś z obecnych na forum widzi tu jakieś zagrożenie (np. jak często zdarzają się poważne awarie w tym Canonie - 350D)? Czy może lepiej kupić ten z allegro za 2400 PLN (mam obiektyw Tamron'a 75-300m LD Macro - niestety ten 1:3.9 od mojego EOS'a 300 - analoga)? W końcu tutaj gwarancja jest w PL.

PS. Czy ktoś mógłby przesłać mi jakiej fotki porobione obiektywami dołaczonymi do 350D:
    AF Tamron 75-300 LD Macro (jakiekolwiek) - obiektyw od analoga, bez powłok DG
    AF Canon 28-80/90 Macro - obiektyw od analoga, bez powłok DG
    AF Sigma 70-300 z/bez Apo DG Macro - wersja przystosowana do cyfrowych lustrzanek ale nie dedykowany (DG)
    AF Sigma 28-70 DG - jak wyżej
    lub podobnymi (Canon/Sigma/Tamron). Mail na priva.

Z góry dziękuję.

To za ile go masz w USA, że się zastanawiasz czy sobie go nie przywieść? A u nas masz za 2400zł! i jeżeli w tej cenie będzie z promocyjną naklejką to ja bym się nie bawił w sprowadzanie :>
    Odnośnie promocji :http://canon-board.info/showthread.php?t=4431
    Ostatnio edytowane przez drink ; 23-05-2006 o 22:25

^sp1n
    Guest

Domyślnie

Jesli Cię wyniesie sam koszt kupna tego 350d to raczej się opłaca. Jedyny to problem to przejscie z wtyczki us na pl (ale jak pisali o tym) i gwarancja (udzielają ją tylko na Canon usa) więc musisz wybrać priorytet czy lepiej kupić za większe pieniądze tutaj i mieć gwarę na miejscu czy kupić taniej i mieć (nie daj Boże) problemu potem. Jakby nie patrzeć, do Warszawy z każdego miejsca Polski jest bliżej jak do NY :P . Bo później wysyłanie i czekanie na sprzęt, raz: nie jest przyjemne,a dwa: kosztuje:/

Coś już napisał Awatar Brodi
    Miasto
    Warsaw, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drink
    To za ile go masz w USA, że się zastanawiasz czy sobie go nie przywieść? A u nas masz za 2400zł! i jeżeli w tej cenie będzie z promocyjną naklejką to ja bym się nie bawił w sprowadzanie :>
    Za 1088 USD - rabat 100 USD = 988 USD. Jeśli zmieniłbym na APO to pewnie +80 USD (przy obecnym kursie USD to 1k USD = 3k PLN). A w cenie mam jaśniejszą sigmę 2.8-4 + zooma takiego jak mój, ale APO i oba z powłokami DG. No i oczywiście 4 GB CFII w zestawie. Reszta to "shit", choć ten konwerter 0.45x może być ciekawy (miałbym 20mm a nie 44mm)

Przy okazji jedno pytanie: czy tego efektu odbicia, który ponoć się pojawia po podłączeniu obiektywu analogowego do cyfrowej lustrzanki, nie można wyeliminować stosując dobry filtr polaryzacyjny (kołowy), np. Hoya?

Widziałem kogoś z tamronem takim jak mój i 350D, ale nie odpisał mi jeszcze na priv...

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Za takie pieniadze nie oplaca sie sprowadzac z USA. Moje zdanie oczywiscie to jest, bardzo subiektywne. Co do polara, hmmm, watpie, watpie czy wyleczy...

Zdrowko

Coś już napisał Awatar Brodi
    Miasto
    Warsaw, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep
    W!

Za takie pieniadze nie oplaca sie sprowadzac z USA. Moje zdanie oczywiscie to jest, bardzo subiektywne.

Zdrowko
    Nawet z tym dodatkowym osprzętem??? To nie jest zwykły kit jak u nas: body + 18-55mm, tylko 2 obiektywy Sigmy, 4 GB CF i inne dodatki, a dostawę mam za free Sama pamieć kosztuje przynajmniej 600 PLN, a obiektyw AF DG Macro 70-300 850 PLN (cena sklepowa). Poza tym tracę zakres 80-110mm czyli najlepszy do potretów (55-70mm x1.6).

Mam cholerny dylemat... Wiem, że jak teraz wyłożę kaskę, to potem już długo, dugo nic nie będę w stanie dokupić, bo dziecko jest w drodze A wiecie jaka to inwestycja ))

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiul
    I tu sie mylisz. Ładowarka jest inna. W wersji europejskiej masz przewód zasilający (kable są w energetyce . W wersji amerykańskiej nie ma przewodu - bezposrednnio z ładowarki wychodzą 2 płaskie bolce beposrednio do włożenia w gniazdko (ładowarka wisi w gniazdku jak duża wtyczka). Po ładowaniu bolce składa się w głąb ładowarki i nie wystają poza obrys obudowy.Ładowarka jest impulsowa i może być zasilana napięciem od 110-230V. Adaptor kosztuje ok. 2zł na allegro.
    hmmm może losowo wsadzają? ja miałem z gniazdem przyłączeniowym przewodu

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

"Nawet z tym dodatkowym osprzętem???"

*nawet, to zadne nie sa wypasione obiektywy, karta fajna, to musze przyznac. Ja bym mimo wszystko nie bral, ale to ja... Kup jak co najtanszego body oraz tamrona 28-75/2.8 i bedzie fajnie na poczatek. Najtaniej i najpewniej. Kasa i tak niewielka jak na sprzet foto, wiec sam zdecyduj.

Co do tego zasilacza to Canon ma dwa standardy, wiec... mozna tak lub tak trafic, z kablem lub bezposrednio podlaczone.

Paa

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów