Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: canon 28-70mm 1:2.8 L odbicia??

e2e
    Guest

Domyślnie

Witam,
    jestem również posiadaczem powyższego obiektywu i powiem że robiłem podobne zdjęcia kilkoma cyfrowymi aparatami (300D, 20D) i nie zauważyłem podobnego efektu. Tak więc nie ma co obwiniać technologii obiektywu.

TomLee
    Guest

Domyślnie

O ile dobrze widze to światła lamp odbijają sie w wodzie, a woda pewnie płynie, więc przy Tv 30s rzeka nie odbija jak nieruchome lustro czy mokry asfalt. Czy to nie za proste wyjaśnienie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomLee
    O ile dobrze widze to światła lamp odbijają sie w wodzie, a woda pewnie płynie, więc przy Tv 30s rzeka nie odbija jak nieruchome lustro czy mokry asfalt. Czy to nie za proste wyjaśnienie?
    Rozjaśnij monitor, bo ja widzę odbicia na niebie.

TomLee
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo

Adobe Gamma mi krzyczy "stanowczo za jasno!!!", STDANIELO chyba nie masz takiej jasności ustawionej cały czas? Ja rozjaśniłem tylko żeby zobaczyć te "smuga odbicia światła", :grin:
    (opis zjawiska jak z najlepszej poezji hihi)
    Skoro chodzi o niebo to ja raczej nic nie dodam.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomLee

Adobe Gamma mi krzyczy "stanowczo za jasno!!!", STDANIELO chyba nie masz takiej jasności ustawionej cały czas? Ja rozjaśniłem tylko żeby zobaczyć te "smuga odbicia światła", :grin:
    (opis zjawiska jak z najlepszej poezji hihi)
    Skoro chodzi o niebo to ja raczej nic nie dodam.
    Pozdrawiam
    Mi nie krzyczy mam tak na stałe, wszystko kwestia monitora, zresztą pozostali też to widzieli, chyba tylko ty tego nie widziałeś

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo
    Aaa... Teraz widzę.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów