Nic nie kumam z tego co tutaj jest napisane, nie znam się na kompie, ale.... coś tam pogrzebałem i działaNawet kolory ramek mogę sobie zmieniać. Dzięki.
Nic nie kumam z tego co tutaj jest napisane, nie znam się na kompie, ale.... coś tam pogrzebałem i działaNawet kolory ramek mogę sobie zmieniać. Dzięki.
No nie do końca - nigdy nie używaqłem akcji, stąd moje problemy. Zaznaczając akcję w okienku akcji, nie da się jej odpalić. Trezba ją rozwinąć, zaznaczyć pierwszą operację i dopiero wtedy uaktywnia się przycisk Play.
Mam następujące dwa pytania:
- po pierwsze, czy nie da się tego bardziej zautomatyzować? Chodzi mi o wyskakujące dialogi i konieczność potwierdzania.
chcę dodać do tego wprowadzanie napisu. W jaki sposób nagrać własną akcję i podłączyć ją do tej z drugiego posta? Czy akcja zapamiętuje wszystkie moje ruchy na zdjęciu, czy tylko komendy z historii?
z góry dziękuję.
uporałem się z tym podpisem korzystając z propozycji opisanej tutaj.
Niestety mam dalej problem, ponieważ po ustawieniu akcji na konkretnym zdjęciu, po otwarciu kolejnego (choć nie zawsze) napis nie pojawia się w tym miejscu, gdzie powinien być i gdzie został zapisany w akcji. Fotki identycznej rozdzielczości, zupełnie nie kumam. Czy ktoś z Was wie, w jaki sposób określić współrzędne tekstu bazując na np. lewym dolym rogu zdjęcia - czy to jest w ogóle możliwe?
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Jak dołożyć ramke do zdjęcia w PS bez zmiany wymiarów pliku? Przykładowo mam dokument o wym. 15,2cmX21,0cm i chce zrobić dookoła symetryczna ramke o wym 4mm na strone. Ale żeby po tej operacji dokument nadal miał 15,2 X 21,0 cm.próbowałem poprzez polecenie "wielkość obszaru roboczego" dodawałem tam po 4mm z zaznaczoną opcją wzglednie,i robi ładna ramke ,ale zwiększa przy tym rozmiary całego dokumentu.
Najpierw zmniejsz dokument o tyle ile chcesz potem ramki dodać.