Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Passe partout w PS

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nic nie kumam z tego co tutaj jest napisane, nie znam się na kompie, ale.... coś tam pogrzebałem i działa Nawet kolory ramek mogę sobie zmieniać. Dzięki.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No nie do końca - nigdy nie używaqłem akcji, stąd moje problemy. Zaznaczając akcję w okienku akcji, nie da się jej odpalić. Trezba ją rozwinąć, zaznaczyć pierwszą operację i dopiero wtedy uaktywnia się przycisk Play.

Mam następujące dwa pytania:

- po pierwsze, czy nie da się tego bardziej zautomatyzować? Chodzi mi o wyskakujące dialogi i konieczność potwierdzania.

chcę dodać do tego wprowadzanie napisu. W jaki sposób nagrać własną akcję i podłączyć ją do tej z drugiego posta? Czy akcja zapamiętuje wszystkie moje ruchy na zdjęciu, czy tylko komendy z historii?

z góry dziękuję.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

uporałem się z tym podpisem korzystając z propozycji opisanej tutaj.
    Niestety mam dalej problem, ponieważ po ustawieniu akcji na konkretnym zdjęciu, po otwarciu kolejnego (choć nie zawsze) napis nie pojawia się w tym miejscu, gdzie powinien być i gdzie został zapisany w akcji. Fotki identycznej rozdzielczości, zupełnie nie kumam. Czy ktoś z Was wie, w jaki sposób określić współrzędne tekstu bazując na np. lewym dolym rogu zdjęcia - czy to jest w ogóle możliwe?

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna Awatar canonierman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Jak dołożyć ramke w PS?

Jak dołożyć ramke do zdjęcia w PS bez zmiany wymiarów pliku? Przykładowo mam dokument o wym. 15,2cmX21,0cm i chce zrobić dookoła symetryczna ramke o wym 4mm na strone. Ale żeby po tej operacji dokument nadal miał 15,2 X 21,0 cm.próbowałem poprzez polecenie "wielkość obszaru roboczego" dodawałem tam po 4mm z zaznaczoną opcją wzglednie,i robi ładna ramke ,ale zwiększa przy tym rozmiary całego dokumentu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Najpierw zmniejsz dokument o tyle ile chcesz potem ramki dodać .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów