Eh... Od czytania wielu stron instrukcji lepsza jest praktyka: 5 minut zabawy 1100d (a dokładniej Rebel T3) i mam jasną odpowiedź. AF w trakcie filmowania działa ale...
- żeby zadziałał AF, trzeba nacisnąć spust migawki;
- w trakcie ustawiania AF otwiera przysłonę na max. Więc na filmikach widać to poprzez gwałtowne rozjaśnienie obrazu. Chyba ze filmuje się przy otwartej na max przesłonie, wtedy jest ok.
- No i AF jest wolny. Z obiektywami z silnikiem STM jeszcze jakoś daje radę, ale inne jest raczej słabo. Komórka szybciej ostrzy i ciszej :P
Czyli na pierwszy rzut oka wygląda podobnie jak w 500d (tym jeszcze się nie bawiłem, więc info na podstawie tego co widziałem w internecie).
Za to fajna zabawka, szczególnie że cena ok 270 zł ( tu: z Power Pakiem w zestawie). Dla małych rączek można opcjonalnie odpiąć Power Packa. Mnie oczywiście lepiej się trzyma z Power Pakiem.
W zasadzie cena 500d jest podobna. Piękne to czasy, kiedy takie są ceny lustrzanek, dających na prawdę dobry obrazek i sporo frajdy z fotografowania. Jak sobie przypomnę ile dałem za 300d w 2004 r... obecnie do kupienia za ok 100 zł